Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Suzan je prva predstavnica Nemačke

Trinaestogodišnja Suzan prva je predstavnica Nemačke na Dečjoj pesmi Evrovizije, koja se planira ovog novembra u poljskoj prestonici. Njena takmičarska pesma zove Stronger with you.

Suzan je pobedila u dvodnevnom specijalnom šou-programu KiKA LIVE: Junior Eurovision Song Contest — Das Casting u konkurenciji petoro talentovanih mališana, koji su pred žirijem, pored poznatih hitova, izvodili i dve posebno napisane pesme: pobedničku baladu Stronger with you i jednu bržeg ritma See you later.

Autor obe pesme je Levant Gajger, koji je bio u žiriju zajedno s nemačkim evrovizijskim predstavnikom iz 2004. Maksom Muckeom, muzičkim producentom Martinom Hasom i vokalnim trenerom Mišel Hisman. On je nemačkoj javnosti postao poznat kao dvostruki učesnik dečjeg muzičkog rijalitija Dein Song 2015. i 2019. godine, gde je oba puta stizao do finala.

Suzan je nastupala na mnogim dečjim festivalima u Poljskoj, Belorusiji, Rusiji, ali je veću afirmaciju stekla tek ove godine, učestvujući u popularnom takmičenju The Voice Kids, u kojem joj je mentorka bila Lena Mejer-Landrut, evrovizijska pobednica 2010. godine.

Nemačka odluka

Nemački javni emiteri ZDF, NDR i specijalizovani dečji kanal KiKA bili su nosioci nacionalne selekcije, nakon što su posle bezuspešnog pokušaja debitanskih nadmetanja 2003. i 2004. godine, te višegodišnjeg „posmatranja“ Evrovizije za decu ove godine konačno odlučili da debituju.

Odmah po potvrdi debitanskog pojavljivanja proteklog jula imenovan je i kompozitor evrovizijske pesme, a dečji kanal KiKA je tokom jula sproveo konkurs za svu zainteresovanu i talentovanu decu. Selekciona komisija, u kojoj je bio i autor pesme Levant Gajger, od 70 prijava izabrala je samo petoro kandidata za finalne emisije.

Televizija ZDF će u narednom periodu realizovati i dvodelni dokumentarac Dein Song für Warschau (Tvoja pesma za Varšavu) koji će prikazati ceo proces selekcije izvođača, stvaranje pesme i završnih nastupa.

Dečja pesma Evrovizije ove godine je 18. po redu takmičenje, i trebalo bi da se održi 29. novembra. Nemačka predstavnica Suzan ujedno je i prva poznata učesnica.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • @NekiTamo da, to je demo verzija. Pjesma ima potencijal i sigurno će se doraditi. Klasična tinejdžerska ljubavna balada. Ali, po mom mišljenju, Njemci su mogli i bolje. Kad je u pitanju sama pjesma, izabrali su onu pravu, ali ne i izvođača adekvatnog za nju. Ako je Suzan već idealna predstavnica, bolje bi joj pristajala pjesma ”See You Later”. Ona ju je najbolje izvela od svih 5 izvođača. Sa druge strane, baladi ”Stronger With You” nije dorasla vokalno. Moj favorit je bio Davit i njegova izvedba balade. Bio je emotivniji i imao je sjajne improvizacije kako se bližio kraj pjesme. Sve u svemu, ukoliko se takmičenje održi, vjerujem da će ona naporno raditi i da ću steći bolji utisak krajem novembra. Nadam se i uspješnoj doradi pjesme i kvalitetnom vizuelnom nastupu.

  • Iskreno solidan vokal,ali pesma je u ovoj formi prazna i neinspirativna.Pročitah da je ovo samo demo verzija tako da će sigurno još raditi na pesmi.Nadam se njihovom uspešnom debitanskom nastupu da se ne brukaju kao na Evroviziji sa plasmanima