Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Oleksandr Balabanov predstavnik Ukrajine

Oleksandr Balabanov predstavljaće Ukrajinu na 18. Dečjoj pesmi Evrovizije s numerom Otvori. On je pobedio na onlajn izbornom takmičenju u konkurenciji 11 takmičara, a ujedno je tek drugi dečak koji će predstavljati Ukrajinu.

Oleksandr je rođen u Donjecku i peva odmalena. Već u 4. godini bio je član dečje folk pevačke grupe, a kada se u osmoj godini preselio s roditeljima u Kijev, počeo je da se muzički obrazuje. Tečno govori engleski, a uči i turski i nemački.

Žiri i publika isto misle

Ukrajinski javni emiter NSTU je treći put uzastopno organizovao onlajn nacionalno finale za izbor predstavnika na Evrosongu za decu. Mališani su ove godine imali slobodu da se prijave sa pesmom ili bez pesme, s tim što su producenti kasnije dodelili originalnu kompoziciju onima koji su se prijavili s nekom obradom.

Od 43 prijave, selekciona komisija je izabrala njih 10, dok su još jednog kandidata odabrali onlajn-glasanjem na sajtu junior.eurovision.ua. Od 11 izaranih, devet je imalo originalnu numeru, a dvoje takmičara dobilo je jednu istu pesmu od produkcije, tako da je u konkurenciji bilo 10 kompozicija.

Glasanje za najboljeg počelo je 5. septembra, a prvi je svoje bodove podelio osmočlani žiri, u kojem su bili Džamala (evrovizijska pobednica 2016) i i TV lice Timur Mirošničenko, voditelj dečjeg Evrosonga za 2009. i 2013. godinu, i seniorskog za 2017. godinu. Već tada je bilo jasno da je Oleksandr pobednik, budući da publika svojim glasovima nije matematički mogla da utiče na krajnji ishod.

Stoga je, umesto 12. septembra, nacionalni emiter NSTU odlučio da ranije proglasi pobednika.

Dečja pesma Evrovizije održaće se 29. novembra, ali u bitno izmenjenom formatu. Opširnije o tome, pročitajte klikom na donji link.

13 država „pokreće svet“ u Varšavi. Takmičari ostaju u svojim državama

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Pesma mi se melodijski dosta svidja i s obzirom da će je vrv doradjivati,dopašće mi se još više.Ono što mi ne štima je njegovo menjanje tonaliteta,ali vrv je to stvar navikavanja.