Evrovizija 2021

Isti voditeljski kvartet i u Roterdamu 2021. godine

Javni emiteri NPO, NOS i AVROTROS su odlučili da voditelji na Evroviziji u Roterdamu 2021. godine ostanu Jan Smit, Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Niki da Džager.

Ovaj kvaret je bio određen da bude voditeljski tim Evrovizije 2020. godine, ali su zbog otkazivanja takmičenja dobili priliku da se evropskoj javnosti predstave u utešnoj i zamenskoj specijalnoj emisiji Eurovision: Europe Shine a Light.

Jan Smit, Šantal Janzen i Edsilija Rombli vodiće program iz Arene „Ahoy“ , dok će Niki da Džager aka Nikkie Tutorials biti onlajn-voditelj i reporter na društvenim mrežama i digitalnim platformama.

Evrovizija 2020 voditelji
Edsilija Rombli, Šantal Janzen i Jan Smit (Foto: NPO/AVROTROS/NOS)

Šantal Janzen — rođena je 1979. godine u Tegelenu i studirala je na Umetničkom univerzitetu u Amsterdamu. Karijeru je započela kao glumica, igrajući u mjuziklima „Tarzan“, „Petticoat“ i „Hij geloft in mij“. Takođe je glumila i u nekolicini dobro poznatih holandskih filmova. Šantal je sa karijerom TV lica započela 2008. godine, radom na javnom servisu AVRO, gde je do 2010. godine vodila dodelu nagrada „Goulden Televizier — Ring Gala“. Godine 2011. je prešla u redove komercijalnog emitera RTL, gde je vodila šou-programe kao što su „Glas Holandije“ i „Holandija ima talenat“. Kao TV lice može da se pohvali činjenicom da je pet puta osvajala nagradu „Televizier-Star“ u kategoriji najboljeg TV prezentera.

Edsilija Rombli — Edsilija je rođena u Amsterdamu 1978. godine. Muzičku karijeru je započela 1996. godine, učešćem u muzičkom šou-programu „Soundmixshow“, da bi godinu dana kasnije ponovo pobedila u tom šouu u internacionalnoj konkurenciji. Vrhunac njene karijere svakako je bilo prvo evrovizijsko pojavljivanje, ostvareno u Birmingemu 1998. godine, kada je s numerom Hemel in aarde zauzela visoko 4. mesto u konkurenciji od 25 učesnika. Drugo evrovizijsko pojavljivanje je ostvarila 2007. godine u Helsinkiju, i tada se s numerom On top of the world i nije baš nešto proslavila — učešće u polufinalu je završila kao 21. u konkurenciji od 28 učesnika. Takođe, dva puta je saopštavala holandske glasove na Evroviziji: 1999. i 2015. godine, a vodila je prvu sezonu šoua „Beste Zangers“ 2009. godine.

Od 2005. do 2014. godine je održala sedam turneja po pozorištima, da bi 2014. godine počela da nastupa u okviru supergrupe „Ladies of Soul“. Bila je i voditeljka promotivnog evrovizijskog koncerta Eurovision in Concert u Amsterdamu 2018. godine.

Jan Smit — rođen je 1985. godine u Volendamu i prvu pesmu je snimio kao desetogodišnjak. Godine 2005, njegov televizijski rijaliti-šou „Gewoon Jan Smit“ je dobio priznanje na dodeli TV nagrada „Televizier-Ring“. Takođe, on je član grupa „De Toppers“ i KLUBBB3. Od 2012. godine vodi spomenuti TV šou „Beste Zangers“, koji je bio nominovan za nagradu „Televizier-Ring“ 2017. i 2019. godine. Kao pevač, Jan nije poznat samo u Holandiji, već i u Belgiji, Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Najuspešniji je holandski izvođač u Nemačkoj, budući da je njegove nastupe po specijalizovanim festivalima na tom području pratilo 12 miliona gledalaca.

Niki Tutorijals — odnosno Niki de Džager, biće voditelj internet-prenosa Pesme Evrovizije 2021. Niki je jedna od najpoznatijih jutjuberki u Holandiji sa 13 miliona pretplatnika i preko 14 miliona pratilaca na Instagramu.

Svoj prvi video „The power of makeup“ je objavila 2015. i u njemu je objasnila koliko je šminkanje uticalo na nju. Izdala je nekoliko kozmetičkih linija sa Ofrom, a promovisala ju je kozmetička kuća koja je promovisala i kozmetičku liniju Lejdi Gage Haus Labs. Inače, Niki je poznata i širom sveta, a šminkala je poznate ličnosti poput Kim Kardašijan, Džesi Džej i Lejdi Gage.

Kako je već ranije planirano, ona će izveštavati na oficijalnom evrovizijskom internet-kanalu. Niki će snimati i specijalne serijale za Jutjub sa takmičarima, izveštavaće sa ceremonije otvaranja i biće uključena u sve tri takmičarske večeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NikkieTutorials (@nikkietutorials) on

Četiri moguća scenarija za sigurno održavanje Evrovizije 2021

Oznake