Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Grupa „Unity“ predstavlja Holandiju u Poljskoj

Svog predstavnika za dečji Evrosong u Poljskoj su odabrali i Holanđani. Osamnaesti nosioci juniorske holandske zastave biće članice grupe „Unity“ s pesmom Best friends.

Holanđani su svoje tradicionalno selekciono televizijsko takmičenje Junior Songfestival održali u Areni „Ahoy“ u Roterdamu bez prisustva gledalaca. Uoči takmičenja su se dogodili veliki problemi zato što su dve učesnice morale da otkažu pojavljivanje zbog pozitivnog nalaza na kovid-test — među njima se našla i Demi, jedna od članica pobedničkog sastava „Unity“, ali njena bolest neće uticati na to da se za novembarsko završno takmičenje priključi svojim drugaricama Džejdi, Maud i Naomi prilikom snimanja svog nastupa u holandskom televizijskom studiju, ukoliko do tada ozdravi. Demi je na finalnom takmičenju bila sprečena da nastupi sa ostalim članicama upravo zbog zaraženosti koronom.

Na završnom nadmetanju, umesto planiranih četvoro, nastupilo je troje kandidata jer je i jedina solistkinja koja je bila u konkurenciji, Robin, morala da otkaže svoj nastup, takođe zbog pozitivnog testa na kovid-19. Nije ni bila prikazana u okviru programa, te je ona i definitivno izgubila šansu da se nađe na finalnom nadmetanju 29. novembra.

Pozitivnom testu na kovid nije odolela ni jedna od planiranih članica seniorskog žiriija Ema Hesters, pa je svoje mesto u komisiji morala da ustupi pevačici, glumici i TV licu Feni Ramos, koja je sedela uz poslednjeg seniorskog evrovizijskog pobednika Dankana Lorensa i repera Ronija Fleksa. U dečjem žiriju su sedeli prošlogodišnji juniorski evrovizijski predstavnik Mateu (Matje), kao i članice sastava „6Times“, koje su na prošlogodišnjem izdanju Junior Songfestivala zauzele vicešampionsku poziciju.

Članice sastava „Unity“ su bile ubedljivi favoriti žirija odraslih umetnika i gledalaca, dok su kod dečjeg žirija bile drugi favoriti, zato što su sa njihove strane najviše poverenja dobile drugoplasirane Džeki i Žane. Treće mesto je zauzela grupa „T-Square“, oko čije se numere Count on me pred takmičenje vodila istraga zbog neosnovane tužbe za plagijat. Sva tri glasačka tela (seniorski žiri, juniorski žiri i gledaoci) imala su po 33% udela u glasanju pri donošenju odluke o pobedniku.

Kao i prethodnih godina, i ove se holandski emiter AVROTROS potrudio oko promocije celog nadmetanja, te su za sve takmičarske numere bili urađeni spotovi i kandidati su bili agresivno promovisani na svim platformama kojima raspolaže navedeni holandski emiter. Takođe, svi finalisti su za promotivne svrhe uradili i zajedničku pesmu All we need is music.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Pre svega, želim da devojčice iz Holandije što brže ozdrave. Žao mi je Robin. Izgubila je odlučnu priliku. Ipak, šta je, tu je. Što se tiče pesme koja je odabrana da predstavlja Holandiju na JESC 2020 moram reći da je ona prijatna za slušanje, a vokali su lepo usklađeni. Ipak, veliki minus je to što Holandija inače šalje ovakve stvari na JESC. Verujem da bi nastup čitav paket podigao na viši nivo.

    PS : Nadam se da će se Demi, jedna od članica izabrane grupe, uskoro izlečiti. Bez nje paket nije kompletan.

  • Nadam se što bržim oporavku devojkama!
    Što se tiče pesme iskreno nije nešto što je oduševilo.Ovo je tipično nešto što Holandija skoro svake god šalje na takmičenje.Nadam se da će nastup malo mi popraviti dojam.