Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Kazahstan će predstavljati Karakat Bašanova

Treća predstavnica Kazahstana na Dečjoj pesmi Evrovizije biće Karakat Bašanova koja je na nacionalnom finalu pobedila s pesmom Forever.

U konkurenciji za predstavnika ove srednjoazijske države bilo je čak 700 kandidata koji su prošli više faza selekcije. U uži izbor je ušlo svega 30 talentovane dece za koje su potom glasali publika (onlajn) i stručni žiri. Tako je do finala došlo svega njih 12.

S druge strane, kazahstanska televizija „Habar“ je angažovala devet kompozitora i producenata koji su namenski napisali pesme za finaliste, te pripremali s njima nastupe.

O pobedničkoj pesmi u finalu odlučivala je publika telefonskim glasanjem i osmočlani stručni žiri, a posebno emotivan trenutak dogodio se kada je Karakat u najavi svog nastupa rekla da je pesmu posvetila svom ocu, koji je preminuo pre nekoliko dana, što je članove žirija dovelo do suza.

Ova devojčica ima 12 godina i dolazi iz ruralne sredine. Nastupala je do sada na brojnim takmičenjima za decu, pored ostalih i u popularnom šouu za talente The Voice Kids.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Kazahstan ima toliko talentovanih muzičara,kako zrelijih tako i mladih. Pesma ima snažan refren i jedino bih voleo da se ostatak pesme malo oživi i u tom slučaju mislim da Kazahstan može da tipuje na još jedan visok plasman!