Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Sofija Feskova predstavnica Rusije

Sofija Feskova će se pesmom Moj novi dan predstavljati Rusiju na Dečjoj pesmi Evrovizije 29. novembra. Ona je 16. predstavnica Rusije, a pokušaće da ostvari treću pobedu za svoju zemlju.

Ruski dečji kanal „Karusel“ i škola pevanja Igora Krutoja i ove godine su organizovali nacionalnu selekciju za Evroviziju za decu. Nakon sprovedenih audicija, selekciona komisija je delegirala 11 takmičara za nacionalno finale koje je održano 25. septembra. U konkurenciji su bili:

 1. Sofija Feskova
 2. Arsenij Slesarev
 3. Artem Fokin
 4. Sofija Škepu
 5. Artem Morozov
 6. Rutger Gareht
 7. Duo „LittleZ“ (Mihail Koval i Polina Koroleva)
 8. Sergej Filin i Veronika Litovčenko
 9. Sofija Tumanova
 10. Genadi Pereverdijev
 11. Sofija Kirsenko

Takmičarske pesme objavljene su 16. septembra, kada je i počelo onlajn-glasanje publike, a trajalo je do 24. septembra.

Pored publike, u izboru pobedničke pesme učestvovao je i sedmočlani stručni žiri, u kojem su bila tri predstavnika Rusije na Pesmi Evrovizije (Julija Savičeva 2004, Aleks Vorobjov 2011. i Lena Laktina 2003, članica dua t.A.T.u), te dva predstavnika na dečjem Evrosongu: Mihail Smirnov 2015. i Polina Bogusevič, koja je i pobedila 2017. godine.

Zanimljivo je da je nacionalno finale snimljeno 25. septembra, a dan kasnije emitovano, a takođe i to da pobednička numera nije bila favorit publike u onlajn-glasanju, što nije naišlo na dobar odjek kod fanova.

Sofija je u žižu javnosti došla učešćem u 4. sezoni popularnog šoua za talente The Voice Kids Russia, kao i još nekoliko takmičara, a takođe je nastupala i na drugim dečjim takmičenjima, festivalima, televiziji… Ovo joj je bio drugi pokušaj da predstavlja Rusiju na dečjem Evrosongu.

https://youtu.be/7KV4nPA0nIg

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • E šta uradi ruski žiri.Mogli su napokon da pošalju nešto dinamičnije,ali ne…ali dobro.Pesma je sama po sebi ok simpa,ali nisam sig da će se Rusi proslaviti jer Sofija nije bila prvi izbor publike pa ne znam ni kolko će i Rusi biti optimistični da glasaju za nju.