ESC-potpourri

Kazahstanka i Ukrajinac snimili spotove za svoje takmičarske pesme

Novi „evrovizijski potpuri“ posvećen je predstavnicima Kazahstana i Ukrajine, koji su snimili spotove za svoje ranije izabrane takmičarske pesme, kao i španskoj predstavnici, koja je objavila realizatorski tim koji će stajati iza njenog nastupa.

🇰🇿 🇺🇦 Kazahstanka i Ukrajinac snimili promotivne spotove za svoje pesme

Ranije izabrani predstavnici Ukrajine i Kazahstana, Oleksandr Balabanov i Karakat Bašanova, ovih dana su se posvetili snimanju promotivnih spotova za svoje takmičarske kompozicije.

Najemotivniji spot svakako će biti za kazahstansku pesmu Forever, koji je ovih dana sniman u prestoničkom Almatiju u režiji priznatog Malika Zangera, koji je diplomirao na njujorškoj filmskoj akademiji i radio sa brojnim kazahstanskim muzičkim zvezdama. Kako je dotični izjavio, spot će biti oda deci čiji su očevi išli u smrtonosne profesije, te se neće raditi samo o jednoj osobi koja peva o nekoj drugoj, već o svim osobama čiji se očevi nisu vratili.

View this post on Instagram

В Алматы проходят съемки клипа победительницы Национального отбора Детского Евровидения Каракат Башановой для песни «Forever». Сценаристом и режиссёром выступает Малик Зенгер, известный своими работами для казахстанских артистов, как Галымжан Молданазар, Диас Аблаев и др. А также он является выпускником «New York Film Academy». «Мы решили сделать это, как ода детей, отцы которых ушли на смертельно опасные профессии. То есть это не просто человек поет о человеке, а в общем собирательный образ детей, чьи отцы не вернулись обратно», – рассказал немного о сюжете клипа режиссёр. Ожидайте скоро на телеканале «Хабар» и на официальной странице @jevision2020.kz. @karakat_almas #хабар #junioreurovision2020 #детскоеевровидение2020

A post shared by «Хабар» телеарнасы (@khabartv) on

Zaljubljenost će biti predmet spota njenog kolege iz Ukrajine za pesmu Otvori. Spot je sniman dva dana širom Kijeva, a oficijelna ukrajinska evrovizijska stranica nije zaboravila da atmosferu sa snimanja spota podeli i na svom Instagram profilu.

🇪🇸 Objavljen realizatorski tim nastupa španske predstavnice

Za kraj vam donosimo vest o tome da je španski javni emiter RTVE objavio tim koji će stajati iza realizacije nastupa predstavnice Solee. Koreograf će biti Natalija Kalderon, funkciju vokalnog trenera obavljaće Viki Gomez, a sa Soleom će na sceni biti četvoro plesača uzrasta između 11 i 13 godina: Lusija Arkos, Tanija Galvez, Karlos Damas i Ivan Kuadros.

Podsećanja radi, premijera Soleine pesme Palante zakazana je za 7. oktobar, a zajedno sa pesmom će biti predstavljen i prateći spot koji je sniman u Madridu i Sevilji.