Dečja Evrovizija 2020

Oni čine voditeljski trio Dečje pesme Evrovizije 2020

Organizatori 18. edicije Dečje pesme Evrovizije, koja se održava 29. novembra 2020. u Varšavi, objavili su imena ovogodišnjih voditelja; čast je pripala Idi Novakovskoj-Herndon, Rafalu Bžozovskom i Malgožati Tomaševskoj.

Poljski nacionalni emiter TVP je organizator ovog takmičenja drugu godinu zaredom. Međutim, zbog pandemije virusa korona, ovogodišnja edicija će izgledati malo drugačije — emitovaće se uživo iz studija u Varšavi, u kojem će biti prisutan samo neophodan broj ljudi, uključujući voditelje i revijalne učesnike, uz poštovanje mera fizičkog distanciranja, dok će nastupi učesnika biti unapred snimljeni i pušteni u prenosu uživo.

S leva na desno: Malgožata Tomaševska, Rafal Bžozovski i Ida Novakovska-Herndon

Upoznajte naše voditelje

Ida Novakovska-Herndon poznato je ime svim ljubiteljima dečje Evrovizije. Ova poljsko-američka plesačica, glumica i TV lice bila je voditeljka prošlogodišnjeg takmičenja u Gljivicama zajedno sa Aleksandrom Sikorom i pobednicom dečje Evrovizije Roksanom Vengjel. Kao devojčica, Ida je glumila u filmovima „Bandit“ i „Van dometa“ sa Stivenom Sigalom. Studirala je u Njujorku u Profesionalnoj školi scenskih umetnosti na Brodveju, a diplomirala je na Odseku za film, teatar i televiziju kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu. U toku studija plesala je na turnejama Bruna Marsa i Si Lo Grina, a takođe je nastupala u prestižnoj Metropolitan operi. Ida je bila sudija u američkom talent-šouu „Najbolji na svetu“, a prošle godine postala je voditeljka jutarnjeg programa „Pitanje za doručak“ na TVP-u.

Rafal Bžozovski je poljski pevač i televizijski voditelj. Učestvovao je u nekoliko takmičenja u pevanju na TVP-u 2011. godine, a iste godine objavio je dva singla uz pomoć kojih je postao jedan od najpoznatijih pevača svoje generacije. Godine 2017. bio je finalista poljske nacionalne selekcije za izbor predstavnika za Pesmu Evrovizije sa pesmom Nebo iznad Evrope i bio je u ulozi voditelja poljske nacionalne selekcije za dečju Evroviziju 2017. godine. Dve godine kasnije, 2019, bio je član žirija na Pesmi Evrovizije.

Malgožata Tomaševska diplomirani je psiholog, ali je počela svoju karijeru na televiziji kao sportski voditelj. Učestvovala je u četvrtoj sezoni TV-šoua „Ples sa zvezdama“. U maju 2019. postala je voditeljka „Pitanja za doručak“, a trenutno vodi popularno takmičenje za talente The Voice of Poland.

Verujemo da će ovaj trio opravdati poverenje i da će nam, uprkos ovako neobičnim uslovima, prirediti nezaboravan šou u novembru.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Dopada mi se odabir voditelja. Ida Novakovska će sigurno biti odličan voditelj, baš kao i prošle godine. Takođe, verujem da će i Rafal i Malgožati biti na visini zadatka. Mnogo mi je žao što Wiktoria Viki Gabor nije dobila priliku da vodi Dečju pesmu Evrovizije 2020, s obzirom da je bila zainteresovana. Za razliku od nje Roksana Wegiel je dobila tu priliku 2019. Ipak, šta je tu je. Očekujem nove vesti i iznenađenja!!!