Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Špankinja predstavila pesmu „Palante“

Dugonajavljivana pesma Palante španske predstavnice Solee Fernandez Moreno konačno je ugledala svetlost dana 7. oktobra.

Kako bi fanovima skratili čekanje, čelnici javnog emitera RTVE su 29. septembra objavili isečak navedene takmičarske kompozicije koji ih je odmah oduševio, uz komentar da Španija i ove godine cilja na visok plasman, a možda i na svoju drugu pobedu na koju čekaju 16 godina. Celokupna pesma Palante je svetlost dana ugledala 7. oktobra uz prateći spot koji je sniman u Madridu i Sevilji.

Pesma Palante je vesela, ima pozitivnu poruku, rađena je u urbanom pop fazonu, a autorski su je potpisali: Bruno Valverde, umetnik poznat pod pseudonimom ASHA i Cezar Dži Ros; navedeni autorski trojac je prethodno sarađivao sa najvećim imenima latino scene, među kojima se nalaze: španska seniorska evrovizijska predstavnica iz 2012. Pastora Soler, Riki Martin, Alvaro Soler i Aleks Ubago, a ovo im je bio prvi put da rade sa nekim detetom.

Solea će među prvima snimiti svoj nastup za završno takmičenje 29. novembra, i to u madridskom studiju Prado del Ray, gde će scenografija koju je precizirao EBU biti montirana 19. oktobra, dan kasnije će imati generalnu probu, a 21. oktobra će snimiti svoj nastup. Sa Soleom će na sceni biti četvoro plesača uzrasta između 11 i 13 godina: Lusija Arkos, Tanija Galvez, Karlos Damas i Ivan Kuadros.

Solea ima devet godina. Rođena je 2011. u Sevilji i potiče iz jedne od najznačajnijih flamenko porodica u Španiji. Od svoje 4. godine je učestvovala u raznim pozorišnim i muzičkim projektima.

Oznake