Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Arina Pehtereva predstavlja Belorusiju

Dvanaestogodišnja Arina Pehtereva predstavljaće Belorusiju na predstojećoj Dečjoj pesmi Evrovizije, čiji je domaćin formalno Poljska. Njena takmičarska numera zove se Aliens.

Javni medijski servis Belorusije BTRC prvi put je u svojoj istoriji učešća na Evrosongu za decu predstavnika izabrao interno. Da li zbog loše političke situacije u toj zemlji ili nečeg drugog, BTRC je Arinu izabrao internom selekcijom, ali nakon otvorenog konkursa za izvođače tokom proteklog leta. Od samog starta format nacionalne selekcije nije bio preciziran, ostavljajući tako prostor i nacionalnom izbornom takmičenju s više izvođača i internoj selekciji.

Arina je rođena 2008. godine u Mogiljevu, a interesovanje za muziku pokazala je od najranijih godina. Od 2014. godine učestvovala je na više festivala i takmičenja u zemlji i inostranstvu, među kojima u više navrata i na nacionalnom takmičenju za dečju Evroviziju, a veću afirmaciju dobila je pojavljivanjem u popularnom šouu za talente The Voice Kids.

Arina je rekla da je takmičarska pesma Aliens napisana tokom proleća, kada se koronavirus širio svetom.

„Ideja pesme je jednostavna: svet se zaustavio, granice su zatvorene, ljudi ne mogu da se posećuju, a čak je i Dečja pesma Evrovizije drugačija. Ali, verujem da je budućnost u našim rukama, na nama deci je da spasimo svet i učinimo ga boljim.“

Belorusija je do sada učestvovala na svim izdanjima dečjeg Evrosonga, a ostvarila je i dve pobede — 2005. i 2007. godine. Poslednje dve godine nisu bili na visini zadatka, zauzevši skromno 11. mesto, što je jedan od lošijih plasmana ove države.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Belorusija ponovo šalje jaku pesmu!
  Vidim u ovom potencijalnu pobedu…snažna melodija,sjajan vokal!
  Za sad moj top 5
  1.Špamija
  2.Belorusija
  3.Poljska
  4.Kazahstan
  5.Ukrajina