ESC-potpourri

Televizija Poljska održava dečji Evrosong u svom studiju

U kom studiju će Televizija Poljska održati ovogodišnji dečji Evrosong? Kako će zvučati ovogodišnja francuska pesma? Ko će osmisliti nastup ukrajinskom predstavniku?

Saznajte o svemu u narednim redovima „evrovizijskog potpurija“.

🇵🇱 Televizija Poljska održava dečji Evrosong u svom studiju

Jedan od voditelja dečjeg Evrosonga Rafal Bžozovski otkrio je u intervjuu za portal JazstrabPost detalje o lokaciji na kojoj će dečji Evrosong u Varšavi biti održan. Iako se najpre razmatralo održavanje u jednom od privatnih televizijskih studija, ipak će Televizija Poljska održati takmičenje u jednom od svojih studija smeštenog u zgradi poljskog javnog servisa, i to u Studiju 5 na spratu F. Od održavanja takmičenja u privatnom TV studiju se odustalo zbog ograničenosti broja gledalaca.

Prema navodima portala „Evrovizijski dnevnik“, studijski kapaciteti u zgradi TVP u Poljskoj su bili najpre razmatrani za organizaciju trećeg izdanja „Plesa Evrovizije“ (Eurovision Dance Contest), takmičenja koje je trebalo da se održi 2009. godine, ali su Poljaci odbili da budu domaćini celog takmičenja i organizacija je na kraju prepuštena Azerbejdžanu; takmičenje je posle otkazano zbog nedostatka interesa brojnih emitera za učešćem.

🇫🇷 Francuska pesma će se zvati J’imagine?

Ugledni francuski dnevni list Le Parisien je došao u posed informacije kako će zvučati pesma ovogodišnje francuske predstavnice Valentine — naime, za nju će biti zadužen isti autorski tandem koji je uobličio i prošlogodišnju pesmu Bim bam toi: Ižit i Barbara Pavit. Takođe, informacije o svemu tome su se tajile još 29. septembra, kada je Valentina otputovala u Orlean da snimi spot za pesmu J’imagine koji će verovatno biti i njena takmičarska pesma za 29. novembar; slike su tek sad isplivale na videlo na Tviteru, a prema podacima uprave tog grada, Orlean je izabran za lokaciju zbog toga što na najbolji način predstavlja sliku Francuske. Gomila gledalaca se okupila na snimanju, a zvanična objava spota će se dogoditi u skorije vreme.

🇺🇦 🇰🇿 Poznat koreograf ukrajinskog nastupa. Objavljen je i kazahstanski spot

Ukrajinski javni emiter NSTU objavio je da će nastup ukrajinskog predstavnika Oleksandra Balabanova osmisliti iskusan koreograf Aleksandr Bratkovski, koji je već imao evrovizijskog iskustva, jer je osmislio pobednički nastup Ukrajinke Džamale iz 2016, a osmislio je i nastupe ukrajinskog predstavnika iz 2018. godine Melovina i azerbejdžanskog predstavnika iz 2019. godine Čingiza Mustafejeva.

Takođe su prezentovani i spot i finalna verzija pesme Forever kazahstanske predstavnice Karakat Bašanove. Spot je režirao Malik Zanger, a posvećen je svoj deci čiji se očevi nisu vratili iz ratnih pohoda.