ESC-potpourri

Gruzija bira predstavnika 13. novembra. Francuzi predstavljaju pesmu 16. oktobra

U današnjem potpuriju vam donosimo najnovije vesti sa dečje Evrovizije — šta se to dešava u Gruziji, Francuskoj i Španiji?

🇬🇪 Gruzija bira evrovizijsku nadu 13. novembra

Finale gruzijskog nacionalnog izbora za predstavnika na dečjoj Evroviziji Ranina održaće se 13. novembra, gde će se troje finalista boriti za mesto na takmičenju u Varšavi. Prošle godine Gruziju je predstavljao Giorgi Rostijašvili sa pesmom We need love. Zauzeo je 14. mesto sa 69 bodova.

🇫🇷 Francuzi objavljuju pesmu J’imagine u petak

Francuski predlog za dečju Evroviziju, pesma J’imagine koju peva mlada Valentina, biće predstavljena 16. oktobra, objavila je pevačica na svom Tviter nalogu.

Valentina je rođena 2009. u Renu, Francuska. Ljubav prema muzici prenela joj je njena majka koja joj je često pevala uspavanke za laku noć. Sa samo šest godina prijavila se u šou The Voice: Kids. Član je dečje muzičke grupe „Kids United Nouvelle Generation“ sa kojom je snimila dva albuma. Pored pevanja, Valentina takođe ume da repuje.

🇪🇸 Kako će izgledati španska scenografija?

Španska delegacija na evrovizijsku scenu želi da prenese veselu i dinamičnu atmosferu pesme Palante i da naprave jedan vizuelni spektakl.

U intervju-u za veb-sajt Eurovision-spain.com autori pesme otkrili su kako zamišljaju izgled scenografije: flamenko, palme, radost, plesači i, naravno, simpatična Solea u centru dešavanja. Oni se nadaju da će pokrenuti gledaoce da zaigraju uz Palante, koja se na onlajn-anketama za favorita publike veoma dobro kotira.