ESC-potpourri

Nova promena u načinu glasanja na dečjem Evrosongu. Pojedine delegacije nastupe u Varšavi snimaju 30. oktobra

Došle su i nove vesti u vezi s pripremama za dečji Evrosong u Varšavi. U centru pažnje se nalazi vest o novoj promeni u načinu glasanja preko interneta, a u obzir su došle i informacije o tome koje delegacije će doći u Varšavu da snime nastupe, kao i objava spota ukrajinskog predstavnika.

🇪🇺 Nova promena u internet-glasanju

Evropska radiodifuzna unija je potvrdila da će na snazi ostati isti metod glasanja kakav važi od 2017. godine, ali sa malim promenama u internet-metodi glasanja. Linije za glasanje biće otvorene 27. novembra i zatvorene 29. novembra u 16 časova i 59 minuta. Za razliku od prethodne tri godine, kada su glasači mogli da glasaju za tri do pet država najviše, ovaj put će moći da glasaju isključivo za najviše tri države.

Trenutno se raspravlja i o načinu na koji će glasovi biti prezentovani ove godine. Kao što je poznato, prvi put posle 2012. godine će se prezenteri glasova javljati iz svojih matičnih država, te se najavljuje vraćanje mogućnosti da prezenteri ponovo saopštavaju ko je dobio 8, 10 i 12 poena, umesto samo 12 poena, zbog manjka broja država učesnica.

🇵🇱 Nastupi će biti snimljeni do 30. oktobra

Poljski evrovizijski portal „Evrovizijski dnevnik“ došao je do novih informacija u vezi toga kada će biti snimljeni nastupi za ovogodišnji dečji Evrosong, koje delegacije će nastupe snimiti iz svojih država, a koje će doputovati u Varšavu da snime nastupe.

Sve prijavljene delegacije će biti u obavezi da snime svoje nastupe do 30. oktobra. Iako još nije saopšteno koje će delegacije svoje nastupe snimiti iz poljske prestonice Varšave, isti portal je došao do informacije da će polovina od 13 prijavljenih učesnika doći u Varšavu. Ono što je poznato, jeste da će iz svojih država nastupe snimati predstavnici Španije, Kazahstana i Gruzije.

Da li će naš Petar Aničić nastup snimiti iz beogradskog studija ili će doputovati u Varšavu, biće poznato u narednom periodu.

🇺🇦 Ukrajinac Oleksandr Balabanov objavio spot

Blok vesti završavamo romantičnim spotom koji je ukrajinski predstavnik Oleksandr Balabanov snimio za svoju takmičarsku numeru Otvori (Open Up). Spot je sniman prethodne sedmice u Kijevu i objavljen je 13. oktobra.