Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Nova bugarska pesma izlazi u martu. Da li je Montejn otkrila detalje o novoj evrovizijskoj pesmi?

U periodu između dva potpurija nije stiglo baš nešto puno vesti o pripremama za Evroviziju 2021, ali vredne spomena su svakako one koje su nam stigle iz Bugarske i Australije.

🇧🇬 Nova bugarska pesma izlazi u martu

Gostujući na javnom emiteru BNT, bugarska predstavnica Viktorija Georgijeva je izjavila da će njena nova evrovizijska pesma biti objavljena tokom marta. Još od avgusta, kada je bio organizovan muzički kamp Black Sea Eurovision Writing Songcamp, koji je za cilj imao da objedini sve autore koji žele da stvore novu evrovizijsku pesmu za novu-staru bugarsku uzdanicu, Viktorija je predano radila na pesmama, a sve te ideje će stopiti u potencijalni evrovizijski hit, čija će izrada demo-snimka biti gotova do januara, a u martu će biti prezentovana finalna verzija pesme uz prateći spot.

🇦🇺 Da li je Montejn otkrila detalje o novoj evrovizijskoj pesmi?

Gostujući u jednoj emisiji na čuvenoj striming platformi Twitch, australijska predstavnica za 2021. Montejn je otkrila detalje o pesmi JC Ultra, za koju se nagađa da li će biti njena nova evrovizijska. Govoreći o toj numeri, Montejn je istakla da je to jedna društveno-odgovorna kompozicija u kojoj je inspiraciju za temu našla u programu za ispiranje mozga MK Ultra, koji je CIA pokušala da sprovede tokom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka. O svojoj novoj pesmi je rekla da se radi o društvu vanzemaljaca koje želi da upotrebi usađivanje lažnih muzičkih zvezda u program za ispiranje mozga, kako bi vanzemaljci mogli da nateraju ljude da razmišljaju kao oni.

Međutim, ni ona ni javni emiter SBS nisu mogli da potvrde da li će navedena numera futurističko-socijalne tematike biti njena nova evrovizijska pesma, ili će se raditi o singlu koji će objaviti mimo Evrosonga.