ESC-potpourri

Četiri delegacije će doći u Varšavu da snime svoje nastupe? Maltežanka snimila spot

Mesec dana je ostalo do održavanja ovogodišnje dečje Evrovizije u Varšavi.

Najviše informacija koje su nam stigle o delegacijama se odnose upravo na pripremu nastupa svojih predstavnika, a tu je i informacija o novoj verziji pesme i promotivnom spotu malteške predstavnice.

🇪🇺 U Varšavu će doputovati četiri delegacije? Dve ponuđene opcije za one koji su svoje nastupe snimili u svojim državama

Iako još zvanično nije objavljeno, izgleda da će u Varšavu doputovati svega četiri delegacije da snime svoje nastupe za dečji Evrosong koji je na programu 29. novembra. Pored predstavnice iz redova države domaćina Alicje Trač, u Varšavu bi trebalo da otputuje i naš Petar Aničić, kao i ukrajinski predstavnik Oleksandr Balabanov, te malteška predstavnica Čanel Monsinjor. Svi ostali izabrani učesnici će svoje nastupe snimiti u televizijskim studijima u svojim državama.

Bilo je planirano da u Poljsku otputuju i predstavnice Nemačke i Francuske Suzan i Valentina, ali zbog putnih restrikcija usled pandemije kovida-19, biće primorane da snime nastupe u svojim državama. Ni budući jermenski predstavnik neće putovati u Varšavu zbog unutrašnjih stvari u državi.

Za sada je poznato da su svoje nastupe snimile predstavnice Kazahstana i Španije, a među onima koji će svoje nastupe snimiti u svojim državama se nalaze i budući predstavnik Gruzije, kao i predstavnica Belorusije Arina Pehtereva. Oni koji su odlučili da nastupe snime u svojim državama su imali dve opcije na raspolaganju po pitanju korišćenja scene — da koriste LED ekrane ili projektore. Ono što je poznato jeste da su se za korišćenje LED ekrana opredelile delegacije Španije i Belorusije.

Sve delegacije su u obavezi da svoje nastupe snime do 30. oktobra i da ih predaju producentima Televizije Poljska.

🇵🇱 Poljska predstavnica otkrila detalje o nastupu

Poljska predstavnica Alicja Trač otkrila je detalje o nastupu za ovogodišnji dečji Evrosong. Za Televiziju Poljska je izjavila da će nastup biti identičan onom kakav je imala na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni voditelji ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga, a to znači da će u sklopu inscenacije biti postavljene četiri kocke i sa njom će na sceni biti petoro plesača. U donjem delu možete videti video sa fragmentima njenog nastupa:

🇫🇷 Karla se vraća na evrovizijsku scenu kao komentator za Francusku

Prošlogodišnja francuska juniorska predstavnica Karla ponovo će biti deo evrovizijske scene, ali samo kao komentator za svoju državu uz pomoć iskusnog TV lica Stefana Berna. Bern je komentarisao seniorsku Evroviziju 2010. i prethodnih pet izdanja od Beča 2015. do Tel Aviva 2019; takođe, komentarisao je i prethodna dva izdanja dečjeg Evrosonga održanih u Minsku 2018. i Gljivicama 2019.

🇲🇹 Maltežanka objavila finalnu verziju pesme i spot

Malteška predstavnica Čanel Monsinjor objavila je finalnu verziju svoje pesme Chasing sunsets uz prateći animirani spot u čijoj su realizaciji, pored pevačice, učestvali i Gordon Bonelo i Endrju Scicluna. U spotu su prikazane malteške znamenitosti i trenutna situacija oko kovida-19. Takođe će ovakav prizor biti upotrebljen i za pozadinsku grafiku tokom Čanelinog nastupa na dečjem Evrosongu.