Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Danci predstavnika biraju 6. marta. Dino Merlin pesmom „Mi“ najavljuje novi album

U novom „evrovizijskom potpuriju“ se u centru pažnje nalaze Danci, koji su objavili datum održavanja tradicionalnog Dansk Melodi Grand Prixa.

Tu su još i nove vesti iz Norveške i Bosne i Hercegovine.

🇩🇰 Dansk Melodi Grand Prix 6. marta u televizijskom studiju u Kopenhagenu

Danski javni emiter DR je odlučio da tradicionalni Melodi Grand Prix bude održan 6. marta ponovo u Kopenhagenu, ali ovaj put u studijskom kompleksu navedenog danskog emitera, zbog bezbednosnih razloga i zbog najezde kovida-19. Na finalnoj večeri će nastupiti osmoro izvođača.

Pravo prijavljivanja na finalnoj večeri imaju svi oni koji imaju veze sa Danskom, kao i državljani Farskih Ostrva i Grenlanda. Autori mogu da prijave više pesama, ali izvođači mogu da prijave isključivo jednu numeru.

Aktuelni pobednici Ben i Tan još ranije su odbili ponudu producenata da se takmiče na narednoj finalnoj večeri sa novom pesmom. Još uvek nije poznato da li će njih dvoje nastupiti u revijalnom delu programa.

🇳🇴 Didrik Soli Tangen se prisetio svog evrovizijskog pojavljivanja iz 2010

Norvežanin Didrik Soli Tangen je za potkast The Euro Trip sajta Eurovoix govorio o svom evrovizijskom iskustvu iz 2010. godine. Rekao je da se osećao pomalo anonimnim kada je nastupao, te da to nije bila srećna stvar koju je želeo. Na sve to je dodao da je bio nezadovoljan izmenom u nastupu za potrebe evrovizijske scene.

Međutim, iz njegovih reči se vidi da je još uvek gladan evrovizijske scene, te se na poslednjem Melodi Grand Prixu nadmetao u duetu sa svojim bratom Emilom izvodeći Out of air.

🇧🇦 Dino Merlin pesmom Mi najavljuje novi album

Bosansko-hercegovački evrovizijski predstavnik iz 1999. i 2011. godine Dino Merlin 29. oktobra tačno u 20 časova je na Jutjubu predstavio novi singl Mi kojim najavljuje svoj novi, 12. studijski album, čiji je izlazak zakazan za kraj tekuće godine. Veći deo spota je sniman u crnogorskom kompleksu Porto Montenegro, a manji na marini i nautičkom zalivu u Boki Kotorskoj koji je pod zaštitom UNESCO-a.