ESC-potpourri

Dečji evrovizijski mesec je stigao! Ukrajina i Belorusija snimaju nastupe

Dolaskom novembra ušli smo u evrovizijski mesec! Dok se takmičenje približava, delegacije polako završavaju sa snimanjem svojih nastupa za dečju Evroviziju, a danas vam donosimo vesti iz Ukrajine, Belorusije i Poljske.

🇺🇦 Ukrajinac snimio evrovizijski nastup

Ukrajinski evrovizijski adut Oleksandr Balabanov snimio je nastup kojim će se predstaviti publici u Varšavi. Na Instagramu su osvanule fotografije sa snimanja, pa tako možemo da vidimo da će Oleksandr biti sam na sceni. On će pokušati da donese pobedu svojoj zemlji sa pesmom Otvori.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Євробачення (@suspilne.eurovision) on

Pored Ukrajine, u poljskom glavnom gradu svoje nastupe će snimiti još tri delegacije.

🇧🇾 Belorusija snimila evrovizijski nastup

Predstavnica Belorusije Arina Pehtereva snimila je u Minsku svoj evrovizijski nastup. BTRC studio obezbedio je binu sa LED ekranom i 70 svetlosnih efekata koji će se reflektovati na podu u svrhu stvaranja iluzije većeg prostora. Nastup se snimao pomoću šest kamera na kojima je delegacija radila kako bi se usavršio grafički sadržaj nastupa i kako bi se osiguralo da priča o pesmi Aliens bude prikazana na najbolji način.

🇵🇱 Ala Trač: Pripreme su u punoj pari

Alicja Ala Trač u intervjuu za sajt Eurovoix.com otkrila je čitaocima da se intenzivno priprema za evrovizijski nastup: „Imam vokalne treninge, pohađam časove engleskog, kao i koreografske probe. Takođe dajem mnogo intervjua.“

Ona je veoma srećna što nastupa za Poljsku i kaže da ne oseća pritisak jer predstavlja ne samo zemlju domaćina već zemlju koja je pobedila na prošle dve dečje Evrovizije.

Otkrila je i šta za nju lično predstavlja pesma I’ll be standing: „Ova pesma govori o snazi snova, kako nikad ne treba da odustaneš, iako stvari mogu da pođu po zlu. Treba da pobediš svoje slabosti, pa će uspeh doći i snovi će se ostvariti.“