Balkan, Balkan! ESC-potpourri

„Shazam“ otkrio gruzinsku predstavnicu. Dankan Lorens u revijalnom programu dečjeg Evrosonga?

Današnji pregled vesti o dečjoj Evroviziji donosi nam nove informacije iz svih krajeva Evrope, a između ostalog pročitajte šta je naš predstavnik Petar Aničić otkrio u intervjuu za jedan poznati evrovizijski veb-sajt.

🇷🇸 Petar Aničič: „Srećan sam i uzbuđen što predstavljam Srbiju na dečjoj Evroviziji“

Naš predstavnik na dečjoj Evroviziji Petar Aničić u razgovoru za sajt Eurovoix.com otkrio je da je odmalena sanjao da predstavlja svoju zemlju na ovom takmičenju, te da je bio veoma srećan i uzbuđen kad je dobio poziv od srpske delegacije. Petar kaže da je poruka pesme Heartbeat ljubav, da kad slušamo svoj otkucaj srca, mi pokrećemo naš svet. Takođe je otkrio da su mu muzički idoli američka pevačica Keša, kao i prošlogodišnji italijanski predstavnik Mahmud, te da se nada saradnji sa njima u budućnosti.

🇬🇪 Sandra Gadelija je nova gruzinska predstavnica?

Po svemu sudeći, Sandra Gadelija je izabrana da predstavlja Gruziju na dečjoj Evroviziji 2020j sa pesmom You are not alone. Servis za prepoznavanje pesama „Shazam“ objavio je listu svih pesama i izvođača koji će se takmičiti ove godine, a Sandra je navedena kao gruzinska predstavnica. GBP, nacionalni emiter ove zemlje, uzdržao se od komentarisanja ove vesti.

Finale gruzinskog nacionalnog izbora Ranina održaće se u petak, 13. novembra. Međutim, s obzirom na to da digitalno izdanje zvaničnog albuma dečje Evrovizije izlazi u ponoć istog dana, trebalo bi već tada da saznamo da li će Sandra zaista predstavljati Gruziju. Pored nje, finalisti su i Rati Gelovani i Marita Hvedelidze.

🇪🇺 Digitalna kompilacija dečjeg Evrosonga izlazi 13. novembra

Oficijalni digitalni album ovogodišnjeg dečjeg Eurosonga biće dostupan od 13. novembra, dok će kompilacijski CD biti pušten u prodaju 27. novembra. Kao što smo već pisali, ovo će biti prvi put nakon osam godina da se zvanično kompilacijsko izdanje objavi i u formatu kompakt-diska. Svih 12 numera koje će se takmičiti u Varšavi biće uključene na albumu. Ljubitelji karaoke-a biće razočarani, jer i ove godine neće biti objavljene instrumentalne verzije pesama, već samo vokalne.

🇳🇱 Dankan Lorens gostuje na dečjoj Evroviziji?

Šuška se da bi evrovizijski pobednik iz 2019. godine mogao da učestvuje u revijalnom delu ovogodišnjeg dečjeg Eurosonga. JastrzabPost prenosi da bi Holanđanin trebalo da izvede pesmu Arcade iz TV studija u svojoj zemlji. Za sada, ni Dankan ni TVP nisu potvrdili ovu vest.

Još uvek su nepoznati učesnici revijalnog dela takmičenja u Varšavi, ali očekuje se da će prošlogodišnja pobednica Viki Gabor nastupiti, kako nalaže tradicija.

🇳🇱 Objavljena akustična verzija pesme Best friends

Grupa „Unity“, koja će predstavljati Holandiju na dečjoj Evroviziji 2020, objavila je akustičnu verziju pesme Best friends. Ovaj kvartet snimio je spot u prirodi, a to je bio prvi put da su sve članice benda na okupu, s obzirom na to da mlada pevačica Demi nije učestvovala na nacionalnoj selekciji, jer je bila zaražena virusom korona.

🇺🇦 Oleksandr Balabanov pokreće „hipnotisanu gomilu“

Ukrajinski predstavnik Oleksandr Balabanov poziva fanove da učestvuju u njegovom projektu, takozvanoj „hipnotisanoj gomili“ iliti flash mobu. Premisa je jednostavna — zainteresovani učesnici treba da snime kako otvaraju neki predmet: knjigu, vrata, poklon itd. (u skladu sa ovogodišnjim sloganom „Open Up“) dok u pozadini svira njegova pesma Otvori. Zatim taj video treba da postave na Instagram i tako uđu u konkurenciju za osvajanje specijalnih nagrada.