Gruzija, Španija, razglednice i Srbija
Šta se novo dešava u Gruziji, Srbiji, Španiji i Poljskoj?
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Razglednice se uveliko snimaju. Hakovana je gruzinska pesma

Još 16 dana je ostalo do održavanja ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga sa matičnim sedištem u Varšavi, a čini se da je gruzinska pesma već izabrana.

Pored te informacije, donosimo vam i detalje o snimanju razglednica za ovogodišnje takmičenje, delić intervjua sa španskom predstavnicom Soleom, kao i englesku verziju pesme našeg Petra Aničića.

🇬🇪 Hakovana gruzinska pesma You are not alone

S obzirom na to da je finalno izdanje gruzinskog nacionalnog izbora Ranina snimano unapred, kao i da je na njemu pobedu odnela Sandra Gadelija s numerom You are not alone, nekim čudom se došlo u posed finalne verzije ove numere dan pred emitovanje zakazanog za 13. novembar, za kad je zakazan i izlazak digitalne kompilacije s pesmama sa ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga. Autorski su se oko numere pobrinuli najuspešniji kompozitor u istroji gruzinskih pojavljivanja na dečjem Evrosongu — Giga Kukijanidze uz pomoć Tema Sajaje.

🇵🇱 Snimaju se razglednice širom Poljske

Ekipa Televizije Poljska ovih dana snima 12 razglednica koje će biti emitovane uoči nastupa svakog učesnika ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga širom države. Na svakoj od razglednica će biti prikazani plesači i mesta iz cele zemlje. Za razglednice su angažovani članovi plesnih trupa „Swagg Juniors Dance Crew“ i „Swagg Egurrola Dance Studio“. Do sada su razglednice snimane u Katovicama, dvorcu Mošna i u Solini u južnoj Poljskoj.

🇪🇸 Solea: „Iznenađena sam reakcijom fanova na pesmu Palante

Uoči takmičenja za Dečju pesmu Evrovizije, španska predstavnica Solea je govorila o pesmi Palante, reakciji fanova na nju, gde je bila kada je saznala da će ići na dečji Evrosong, šta za nju znači flamenko, čime još voli da se bavi osim pevanja, kao i o svojim uzorima.

Za numeru Palante je govorila da je to jedna vesela pesma sa lepom porukom, da je reakcija fanova na pesmu bolja od očekivane, kao i da je u trenutku imenovanja za špansku predstavnicu na dečjem Evrosongu bila sa roditeljima koji su je na prevaru odveli na potpisivanje ugovora, misleći da će da je vode na fotografisanje. Za flamenko je rekla da je on njen smisao života, ali da voli da sluša i druge žanrove, bez obzira na to što sebe smatra flamenko umetnicom; voli da pleše i pretvara se da je glumica, a kao svog uzora je navela Kristinu Agileru uz želju da peva sa njom jednog dana.

🇷🇸 Objavljena engleska verzija srpske pesme

Za sam kraj vam donosimo englesku verziju pesme našeg predstavnika Petra Aničića Heartbeat, za čiji se tekst pobrinuo Čarli Mejson. Odlikuje se nešto drugačijim aranžmanom u odnosu na originalnu verziju, uz istaknut glas i klavir koji doprinose drugačijoj atmosferi ove balade.