Dečja Evrovizija 2020

Dečja Evrovizija: Gruzinka Sandra Gadelija kompletirala listu učesnika

Ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana, sada je i zvanično potvrđeno — Gruzinka Sandra Gadelija s pesmom You are not alone je kompletirala listu učesnika za dečji Evrosong 2020!

Kao i u prethodne dve sezone, gruzinski javni emiter GPB je svog predstavnika birao putem muzičkog šoua Ranina koji se sastojao od 10 emisija: osam četvrtfinalnih kroz koje je prošlo svih desetoro prvobitnih kandidata, polufinalna sa pet i finalna sa tri najbolja kandidata. Pored Sandre Gadelije, u finalnoj emisiji, koja je snimana unapred a emitovana 13. novembra, nadmetali su se i: Rati Gelovani i Marita Kevelidze. U finalu su, između ostalog, svih troje finalista izvodili i originalno napisane kompozicije, a žiri je odlučio da na završno takmičenje za najbolju dečju pesmu Evrope ode upravo desetogodišnja Sandra Gadelija.

Sandra potiče iz podržavajuće porodice i živi u Tbilisiju sa majkom, bakom, dekom, rođakom i tetkom. Duboko je povezana sa muzikom od malih nogu i zaista voli da peva. Njen najveći san je da bude svetski poznata umetnica, u čemu će joj dečji Evrosong, nadamo se, zaista pomoći.

Oko numere You are not alone, koja se nalazi i na oficijelnoj kompilaciji pesama sa ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga, digitalno objavljenoj istog dana kad i gruzinska takmičarska numera, autorski se pobrinuo najuspešniji i najzastupljeniji autor među svim pesmama koje su predstavljale ovu kavkavsku državu na dečjem Evrosongu — Giga Kukijanidze uz pomoć Teme Sajaije.

Ponavljamo — Sandra Gadelija je ujedno i poslednja poznata takmičarka ovogodišnjeg dečjeg Evrosonga sa sedištem u Varšavi. Time je lista od 12 učesnika konačno kompletirana.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • E sad kad znamo svih 12 pesama da podelim i ja svoj top:
  12.Malta – nikako mi ne paše,mada mi se čini da će na iznenadjenje mnogih završiti van bottom 3.
  11.Nemačka – monotono do bola.Za debut moralo je mnogo bolje.Pesma tek u zadnjem minutu dobija na kulminaciji.
  10.Srbija – ja neću biti subjektivan i predvidjam istu sudbinu ko 2018.Podrška Petru,ali sudeći i po svojoj i reakciji drugih ovo neće daleko dogurati,možda nas žiri nekim čudom progura.
  9.Rusija – ponovo njanjava pesma tipična za Ruse.Yaawn…
  8.Holandija – ovaj bablgam pop mi nimalo ne seda i godinama su sve njihove pesme na taj fazon.Simpa primerena poruka pesme,ali mi je melodija iritantna.
  7.Ukrajina – misteriozna i zanimljiva pesma kao i vokal.Uz pravi nastup ovo bi moglo i do top 5.Svakao “originalna” pesma takmičenja.
  6.Gruzija – jaka balada mada to nisam navikao od njih.Svakako može da iznenadi.
  5.Kazahstan – predivna balada,emocija,glas.Jedan od mogućih pobednika.
  4.Poljska – iskreno samo da ne pobede opet haha…is it too much to ask…bilo kako bilo jako na domaćem terenu i Poljaci usporite malo sa bombardovanjem glasova
  3.Belorusija – za mene najbolja balada takmičenja sve mi paše.Toliko…
  2.Francuska – totalno luda i vesela pesma kao što i želim od Francuza.Publika će ovo obožavati.Francuzi rasturaju na jesc!
  1.ŠPANIJA – pesma koja mi je bila i ostala favorit.Zarazan ritam koji ih savršeno oslikava i sjajan vokal,a imam osećaj da će imati i sjajan nastup.Do pobede!
  Sve u svemu polovična godina.Top 6 pesama mi se baš svidja ostale su solidne/meh/loše…Nisam imao volju da gledam top liste jer mi je na osnovu reakcija bilo jasno gde završavamo.Grubo ću reći ali skoro smo nebitni ove god i osim ako nekim čudom RTS ne uradi/tj. nije uradio pošto je nastup već valjda uradjen i snimljen moguće bottom 3 je neizbežan,ali svakako podrška Petre i drži se!

 • Odlicna pesma iz Gruzije iako se meni obicno ne dopada Gruzija na ovom takmicenju pogotovo kada su pobedjivali. Ne verujem da ce ovo pobediti ipak.
  Ovogodisnje takmicenje je po mom misljenju jedno od kvalitetnijih u istoriji pogotovo ako uzmemo u obzir da imamo svega 12 drzava prvi put nakon 7 godina,a ako uporedimo 2012. i 2013. takmicenje sa istim brojem zemalja ovogodisnje je dosta bolje i postoji cak nekoliko drzava koje mogu videti kao pobednike.
  Pa krenimo redom:
  1.Poljska- Moj glavni favorit ali mi se ne dopada sto je promenjena pesma u odnosu na onaj nastup sa nacionalnog finala i onaj orkestar sjajan cime mi se pesma pogorsala ali ipak mi je za nijansu bolja od ostalih.
  2. Belorusija- Sjajan vokal,sjajna melodija muzika ,zaistaa jedna od bolljih njihovih pesamaa i mozda i najvise zasluzuje pobedu cak i vise od Poljske tu su negde.
  3.Francuska – Obicno nisam fan tralala pesmicaa,ali ova pesma zaista mozda jedna od retkih koja je bas za deciju evroviziju,sjajn vokal,brza vesela slatka pesmica kao i spot i curica,slicno kao pre 2 godine kada je Francuska bila na drugom mestu,ali posto Francuska nikada nije pobedila jedina od mojih favorita,najvise bih mozda voleo da i oni pobede najzad.
  4.Gruzija- Odlican vokal,kvalitetna muzika ,melodija dopada mi se i ovaj deo posebno nakon prve strofe.
  5.Spanija- Nisam rekoh fan takvih pesmica,tipa hit za jendo leto,ali simpa i glas i devojcica i mislim da vokalno je ona jedna od najboljih ove godine i ocekujem sjajan nastup Spanije i visok plasman kao i uvek.
  6. Holandija- Simpa pesmica,svakako nije za pobedu,ali nije ni za dno tabele dakle neka sredina tabele sto i moje 6.mesto pokazuje.
  7.Srbija- Mozda malo subjektivno,ali nije mi ova pesma toliko losa,ali nije bas ni sjajna,moralo je ovo i moglo mnogo bolje,posebno sto samo 12 drzava ucestvuje pa je ovo bila sansa za napokon neki dobar plasman Srbije,medjutim…..
  8.Kazakhstan- Muzika na pocetku pesma je odlicna,spot takodje,malo mi usi para vokal i taj sam refren je mogao i morao biti bolji i sigurno bi onda bila ova pesma u mojih top 5 makar.
  9.Rusija- Rusija vec 3 godine imam osecaj salje slicne pesme,vec vidjeno.
  10. Nemacka- Meni je ovo iskreno ipak prosek i pesma koja sigurno nece biti u prvih 6.
  11.Malta- Verujem da ce lepo otpevati i sve to,ali zaista meni je ovo monotono i dvoumio sam se izmedju Ukrajine koja je pesma najlosija ove godine.
  12.Ukrajina- Najlosija ipak pesma ove godine,zaista mi se nimalo ne dopada kao i Malta.