ESC-potpourri

Viki Gabor na ceremoniji svečanog otvaranja. Snimljene razglednice u Krakovu i Milolajkiju

Ostalo je još osam dana do održavanja dečjeg Evrosonga, a isplivali su novi detalji o ceremoniji svečanog otvaranja, kao i o snimanju razglednica širom Poljske za ovogodišnje takmičenje.

🇵🇱 Viki Gabor na ceremoniji svečanog otvaranja

Ceremonija svečanog otvaranja biće održana 23. novembra sa početkom od 16 časova po centralnoevropskom vremenu, uz striming na Jutjubu, a javni emiter domaćin TVP objavio je da će na ceremoniji svečanog otvaranja prošlogodišnja pobednica Viki Gabor otpevati naslovnu temu takmičenja nazvanu po sloganu Move the World. Voditelj ceremonije svečanog otvaranja Mateuš Šimkovjak će predstaviti sve ovogodišnje učesnike, a među prisutnima, pored delegacija, naći će se i generalni direktor Televizije Poljska Jacek Kurski, kao i menadžer projekta pri EBU Gert Kurk.

Na ceremoniji svečanog otvaranja biće određen redni broj predstavnice iz redova države domaćina Ale Trač, kao i zemlje koje će otvoriti i zatvoriti takmičarski deo.

🇵🇱 🇪🇺 Snimljene razglednice u Krakovu i Mikolajki

Plesači iz plesnog studija „Egurrola“ su na svom Instagram profilu podelili atmosferu sa snimanja razglednica koje će biti emitovane pred svaki od 12 nastupa 29. novembra, kada su se snimanju priključili plesači iz Krakova i Katovica. Dva dana se snimanje odvijalo na raznim lokacijama u Krakovu, uključujući tamošnju halu tkanina i krakovsku planinu koja okružuje drevni deo grada.

Takođe, snimanje se odvijalo i na severozapadu Poljske u mestu Mikolajki okruženom brojnim jezerima, koje je bilo polazna tačka za održavanje svetskog šampionata u reliju.

Oznake