hurricane beovizija
Foto: Antonio Ahel / ATAImages
Balkan, Balkan! Evrovizija 2021

„Hurricane“, izvesno, idu za Srbiju i 2021?

Bez obzira za na to što se Radio-televizija Srbije još uvek nije oglasila zvaničnim saopštenjem po pitanju planova za Evroviziju 2021, urednica zabavnog programa Olivera Kovačević je neformalno potvrdila učešće našeg sastava „Hurricane“ na Evroviziji 2021.

Za sve to je najviše zaslužan portal 24sedam koji je najpre kontaktirao najstariju od tri članice Sanju Vučić, koja je za isti medij izjavila:

„Ja sa svih strana čujem informacije da ćemo mi nastupati na Evroviziji, ali nisam sigurna da li je zvanično saopštenje došlo od strane RTS-a. Postoji informacija da će se Srbija takmičiti, ali nisam sigurna da li ćemo mi predstavljati Srbiju, ili sam samo baš neinformisana. Ali ako se desi da budemo ponovo izabrane, svakako moramo nastupati sa novom pesmom, jer po pravilniku ona ne sme biti starija od šest meseci.”

Potom je redakcija navedenog portala kontaktirala urednicu zabavnog programa Radio-televizije Srbije Oliveru Kovačević koja je tim povodom potvrdila do sada nezvaničnu informaciju od strane javnog servisa:

„’Hurricane’ će predstavljati Srbiju sledeće godine, ukoliko Evrovizija bude održana kao što je najavljeno. Pesma s kojom će nastupati biće izabrana posebno. Neće nastupati sa ovogodišnjom pesmom, nego ćemo posebno odabrati pesmu kojom će se one predstaviti na Evroviziji.“

Kada su Sanji Vučić saopštene Oliverine reči, nije mogla da sakrije sreću niti da otkrije više detalja:

„Baš se radujem! Ali sada ne mogu ništa više da kažem na tu temu, jer još ne znam nikakve detalje.“

Očekuje se da RTS u skorije vreme potvrdi navode do kojih je došao portal 24sedam. Ono što je za sada izvesno jeste da će Evrosong sigurno naredne godine biti održan po nekom od četiri priložena modela organizacije o kojima smo ranije pisali, kao i da je normalno da naše „Uraganke“ nastupe sa novom pesmom. Kada sve to bude potvrđeno, onda će biti poznato da li će nova kompozicija biti izabrana interno, kao što je to bio slučaj sa odabirom pesme za Željka Joksimovića 2012, ili će za tu priliku biti organizovano televizijsko takmičenje između više ponuđenih numera.

S druge strane, vredi napomenuti da su i posle otkazane Evrovizije Sanja, Ivana i Ksenija bile izuzetno vredne i hiperproduktivne — kad ne nastupaju, gostuju na svim našim televizijama kako bi promovisale svoj rad, a od tada pa do danas devojke su snimile čak sedam pesama: najpre su posle Beovizije snimile hit Tuturutu sa MC Stojanom, potom su samostalno uradile još jedan hit Folir’o propraćen spotom u kom je gostovao glumac Miodrag Radonjić (poznat po ulozi Baće u igranoj sagi „Južni vetar“), a nakon toga su snimile pesmu Mili, Bože za potrebe serije TV Pink „Jugoslovenka“ i reklamu za jedan lanac kladionica za čije su potrebe prepevale stari hit Snežane Savić Tri poljupca hoću ja (u kladioničarskoj verziji Tri bonusa hoću ja); sada su aktuelne sa tri nove pesme koje su premijere doživele 20. novembra — obrada tradicionala Čaje šukarije, Lopove i Want ya.

Vredi napomenuti i tim koji je stajao iza audio-video vizuelne prezentacije zadnje tri numere: prvi put posle hita Favorito su na obradi pesme Čaje šukarije sarađivale sa makedonskim producentom Darkom Dimitrovim, a spot su snimale na filmskim lokacijama u pančevačkoj Staklari u kojima se inače snimaju bolivudski filmovi u pratnji 30 igrača iz Beogradskog igračkog centra.

Za pesmu Lopove se autorski pobrinuo dvojac „Kaneras“ i u njemu su se devojke predstavile u drugačijem vizuelnom izdanju. Numeru na engleskom Want ya su snimile decembra prošle godine u „Univerzalovom“ studiju u Santa Moniki kod Kalifornije, a autorski su se pobrinuli Brajan Tod, Adis Eminić i Vanesa Kampanja. Spot za tu numeru je sniman u Beogradu, a specifičan je po tome što se pojavljuju i njihovi fanovi.

Za prva dva spomenuta spota se pobrinuo legendarni Dejan Milićević, a treći je režirao Đorđe Obradović.

Čaje šukarije

Lopove

Want ya

Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Oooooooooo Zvecka,
  Nema te 100 godina, pa si se pojaviš.
  Inače RTS iz tog doba je mnogo bio organiziraniji nego ovaj danas.

 • @Beovizijas? Koja li ti je to slomila srce iz RTS-a? Da nije Petra Cvijic mozda?

  Ovoliki gnev prema RTS-u nisam video jos od Slobe Milosevica…

 • Građani plaćaju pretplatu, a glavna i odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a nije mogla zvanično da potvrdi predstavnika Srbije. Sve te potvrde dolaze preko razno raznih portala, a RTS nije našao za shodno da informira javnost. Takva potvrda je stigla iz OGAE Srbija koja se obratila do agenciju koja zastupa Uraganke. Blic je dva puta objavivao da su Uraganke izabrane. Toliko potvrda, ali nijedna iz RTS-a. Interesantno je što je navedeni portal se obratio do Sanje Vučić, a ona nije imala pojma. Pa je navedeni portal se obratio do glavne i odgovorne urednice zabavnog programa RTS-a koja je navodno potvrdila. Opet je navedeni portal kontaktktirao Sanju Vučić i ona je bila presretna. Svi su znali, a one nisu. Kakav materijal za TV sapunicu, nema šta.
  Aj da se uzme ova vest za tačna, Uraganke postaju RTS-ov unutrašnji izbor i više nisu odraz narodne volje. Glavna i odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a je rekla da će kompozicija biti posebno odabrana za nijh. To može da se protumači da će narod ponovo biti isklučen od bilo kakvog izbora, a da će kompozicija biti napravljena u dogovoru između Uraganki i RTS-a.

 • Pa kad je vec sve procurelo, a Olivera potvrdila, neka vec oglase.

 • To što RTS radi je nedopustivo…
  Dozvolili su da brojni portali i drugi izvori puštaju u promet nepotvrdjene informacije svih ovih meseci umesto da su odma i po potvrdjivanju učešća objavili i odluku o predstavniku.
  Osim ukoliko još nisu bili u eventualnom dogovoru sa još nekim većim imenima,ovo je neoprostivo.
  Sad pošto je 99% sig da devojke idu,mogu se namiru posvetiti stvaranju pesme/pesama za esc,a iskreno se nadam da će sa zvaničnom potvrdom RTS-a doći i objava načina odabira pesme!