Evrovizija 2021

Kipar 2021: Elena Cagrinu s pesmom „El diablo“ putuje u Holandiju

Kiparski javni emiter CyBC je objavio da će u Holandiju naredne godine putovati Elena Cagrinu s numerom El diablo, koja će naknadno biti prezentovana.

Kao i prethodnih godina, kiparski emiter CyBC je davao misteriozne opise o novom kiparskom evrovizijskim predstavniku. Tako je portal Eurovision Fun dan ranije došao u posed informacije da će izabrana predstavnica biti devojka, da je izabrani adut „mlada zvezda u usponu“, kao i da svoje pesme snima za diskografsku kuću Panik Records, za koju snima i najuspešnija kiparska evrovizijska predstavnica Eleni Fureira (2018); uz sve to je objavljeno da je u paketu sa izvođačem odabrana i pesma koju su radila dobro poznata imena koja su stajala iza slavnih evrovizijskih hitova iz prethodne decenije.

Misterija je 25. novembra tekuće godine u 9 sati ujutru konačno razrešena — za Kipar će pevati Grkinja Elena Cagrinu, koja će se 18. maja u 1. polufinalu gledaocima kraj malih ekrana predstaviti numerom El diablo iza koje autorski stoje Džimi Tornfeld, Laurel Barker, Oksa i Tomas Stengard, koji su autorski uobličili brojne evrovizijske hitove iz 2010-ih poput She got me (Švajcarska 2019), Only teardrops (Danska 2013) i You let me walk alone (Nemačka 2018). Za nastup će biti zadužen Austrijanac Marvin Ditman, koji je za ranija evrovizijska nadmetanja osmislio nastupe austrijskih predstavnika iz 2014, 2016. i 2018: Končite Vurst, Zoi Štraub i Sesara Sampsona.

Elena Cagrinu je jedna od najtalentovanijih i najglamuroznijih pevačica na grčkoj pop sceni, a kao četrnaestogodišnjakinja se 2008. godine takmičila u šouu „Grčka ima talenat“, gde je stigla do polufinala. Godine 2013. je postala članica benda „Otherview“ čiji je član bila pet godina, nakon čega se otisnula u soliste. Solo karijeru je započela singlom Pame ap’ tin arxi (Idemo otpočetka) koju su autorski uobličili Dimitris Kontopulos i Nikos Moraitis, takođe uspešni autori ranijih evrovizijskih hitova.

Nakon ove numere su usledele i brojne druge koji su na Jutjubu zabeležile višemilionske preglede koji su joj doneli epitet najbolje grčke pop umetnice među izvođačima svoje generacije, i usput je prikupila desetine hiljade pratilaca na društvenim mrežama. Tokom ranijih godina je zabeležila nastupe u brojnim televizijskim programima na Grčkoj i Kipru. Pokazala je i više svojih talenata od pevanja, kao što je titula vokalnog trenera u TV emisiji Just the 2 of Us, a bila je i voditelj šoua The Voice of Greece tokom 2016. i 2017. godine.

U svojoj evrovizijskoj pesmi El diablo Elena Cagrinu će pevati o zaljubljivanju u lošeg momka, a ona će biti prezentovana publici u dogledno vreme.

Oznake