Dečja Evrovizija 2020

Počinje glasanje na dečjoj Evroviziji. Podržite Petra Aničića!

Dečja pesma Evrovizije održaće se u nedelju, 29. novembra, a pobednika će i ove godine, kao i prethodnih, između 12 kandidata i isto toliko pesama izabrati publika i stručni žiri.

Evo kako ono izgleda…

Glas publike — isključivo onlajn!

Glas publike će se važiti isključivo preko namenske veb-platforme (aplikacije) na zvaničnom sajtu JuniorEurovision.tv.

Dakle — nema telefonskih glasova, tj. SMS-a!

To onlajn-glasanje će se odvijati u dve runde. Prva runda počinje danas, 27. novembra od 20 časova i trajaće do nedelje 29. novembra do 16.59 h — do početka festivala. U tom periodu će glasači, pre glasanja, biti u obavezi da odgledaju rekapitulaciju svih pesama, posle čega će im biti ponuđeno da odgledaju jednominutni snimak učesnika s proba i naravno glasaju za tri pesme.

Druga faza glasanja će biti pokrenuta tokom šoua, nakon što svi predstavnici izvedu svoje pesme i nastupe, i trajaće 15 minuta. Tako prikupljeni glasovi iz obe runde činiće 50% bodova, dok će drugu polovinu dodeliti žiri.

Ispred svake zemlje učesnice delegirano je pet članova žirija: troje muzičkih profesionalaca i dvoje dece.

Moguće je glasati za svoju zemlju — ali ograničeno!

Za razliku od seniorskog Evrosonga, gde nije moguće glasati za svog predstavnika i pesmu — ovde je to moguće! Dakle, svi mi iz Srbije moći ćemo da glasamo za našeg predstavnika Petra Aničića i numeru Otkucaj.

Međutim, NIJE MOGUĆE forsirano glasanje SAMO za svog predstavnikaSvoj glas morate dodeliti trima pesmama, kako je i istaknuto u gornjim redovima.

Kako ovo izgleda u praksi?

Količina bodova koju publika može da dodeli zasnovana je na količini bodova koje daju nacionalni žiriji. Ove godine žiri će dodeliti ukupno 696 bodova (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 bodova x 12 zemalja učesnica). Poeni publike određeni su procentom dobijenih onlajn-glasova. Na primer, ako je neka pesma dobila 20% glasova, onda dobija 20% dostupnih bodova — tačnije 20% od ukupnih 696 je 139 poena. Dakle, ta pesma će dobiti 139 poena od publike.

To javno glasanje vredeće 50% ukupnih bodova. Ostalih 50% dolazi od stručnih žirija.

Dakle, sve što je potrebno jeste da rezervišete vikend 27—29. novembra za onlajn-glasanje, te pomognete našem predstavniku da se što bolje plasira!

Takmičenje počinje u 17 časova, a naš Petar Aničić nastupa četvrti po redosledu.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Moj definitivni top 12: 1.Poljska 2.Belorusija 3.Francuska 4.Gruzija 5.Spanija 6.Holandija 7.Rusija 8.Srbija 9.Kazakhstan 10.Nemacka 11.Ukrajina 12.Malta.
    Ocekujem da ce top 12 izgledati na kraju kada se spoje glasovi zirija i publike:
    1.Belorusija 2.Francuska 3.Poljska 4.Spanija 5.Gruzija 6.Rusija 7.Holandija 8.Kazakhstan 9.Nemacka 10.Srbija 11.Malta 12.Ukrajina.