Dečja Evrovizija 2020 Dečja Evrovizija 2021

Očekivana odluka: Dečja pesma Evrovizije 2021. u Francuskoj

Dečja pesma Evrovizije 2021. godine održaće se u Francuskoj, saopštila je Evropska radiodifuzna unija (EBU) i javni nacionalni emiter te zemlje France Télévisions (Francuska televizija).

Šefica francuske evrovizijske delegacije i jedan od urednika javnog medijskog servisa Aleksandra Rede-Amijel nedavno je izjavila da njena medijska kuća ima volju i želju da organizuje takmičenje dogodine, ukoliko to bude bilo moguće, ali je tom prilikom nagovestila da će o tome pre svega razgovarati s čelnicima EBU. Međutim, čini se da je dogovor sklopljen brže nego što se očekivalo.

Generalni direktor Francuske televizije i novoizabrana predsednica EBU Delfin Erno Kunsi izjavila je da je srećna što će France Télévisions organizovati dečje evrovizijsko takmičenje dogodine, konstatujući i da je bilo očigledno da će ta televizija biti domaćin tog događaja. Istakla je i da je to snažna nova inicijativa za Francusku televiziju koja pridaje značaj Evroviziji, Evropskoj radiodifuznoj zajednici i Evropi.

„Nadajmo se da će Dečja pesma Evrovizije 2021. moći da se održi u normalnim okolnostima i da će to biti vreme velikih proslava za Evropljane“, rekla je Delfin Erno Kunsi.

Još jedan rekod: 32 miliona gledalaca uz dečju Evroviziju 2020

Aleksandra Rede-Amijel je naglasila da će 29. novembar ostati urezan u sećanju, zahvaljujući veličanstvenoj pobedi mlade i talentovane Valentine, ali je napomenula da ta „neverovatna avantura nije gotova“.

„Zaista je postignuće i čast za čitav tim zabavnog programa Francuske televizije da u Francuskoj organizuje jedan od najvećih događaja u svetu. Jedva čekamo da poželimo dobrodošlicu učesnicima i delegacijama“, poručila je Aleksandra Rede-Amijel.

I Martin Esterdal, izvršni supervizor evrovizijskih takmičenja u EBU, nije krio oduševljenje što će France Télévisions prvi put biti domaćin dečjeg Evrosonga.

„Znamo koliko je čitav tim u Francuskoj uzbuđen što će organizovati 19. izdanje Dečje pesme Evrovizije i radujemo se saradnji s njima, koja će proširiti takmičenje i stvoriti sjajnu predstavu 2021. godine“, kazao je Martin Esterdal.

O gradu-domaćinu, kao i mestu održavanja događaja, naknadno će se odlučivati.

Podsećamo, na 18. izdanju dečjeg Evrosonga, koji se održao u poljskoj prestonici Varšavi, pobedu je odnela francuska predstavnica Valentina s pesmom J’imagine (Zamisli), dobivši najviše poena i od publike i od stručnog žirija.

https://youtu.be/3iIMGA0aUZE

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Znači li to da će sledeće godine sve biti na francuskom, pošto je ravnopravan sa engleskim? Možemo li da očekujemo povratak suseda Francuske? I još mnogo pitanja…