ESC-potpourri

Beni Kristo u procesu izbora evrovizijske numere. Finalne pesme u Izraelu u etru od 3. januara

U fokusu evrovizijskih aktuelnosti u ovom pregledu vesti mesto su našli češki predstavnik Beni Kristo i izbor pesme za Eden Alen iz Izraela.

🇨🇿 Beni Kristo bira evrovizijsku numeru

Beni Kristo je jedan od izabranih predstavnika svoje zemlje za „propali“ Evrosong 2020, ali je javni servis Česká televize odlučio da mu dâ šansu i 2021. godine.

Ovaj simpatični muzičar, prema navodima bivšeg šefa evrovizijske delegacije Češke Jana Borsa, trenutno sprovodi izbor nove evrovizijske pesme. Kako je Jan rekao, Beni Kristo je napisao i ponudio izvestan broj pesama, pa se sada odlučuje s kojom će se takmičiti idućeg maja.

Podsećamo, njegova prošlogodišnja evrovizijska numera zove se Kemama i odisala je afričkim melosom, budući da je sâm pevač angolanskog porekla.

🇮🇱 Tri finalne pesme u etru od 3. januara

Tri potencijalne evrovizijske numere za izabranu predstavnicu Eden Alen biće objavljene 3. januara, otkrio je informativni portal Times of Israel.

Nakon 11 dana onlajn-glasanja, te glasanja stručnog žirija, od devet ponuđenih pesama biće izabrane tri za finale — dve bira publika, a jednu žiri. Odluku o pobedničkoj pesmi donosiće isključivo internet-glasači, i to od 3. januara, a rezultati, kao i autori koji su stajali iza tri finalne kompozicije, biće otkriveni u specijalnoj emisiji „Naša pesma za Evroviziju“ 25. januara.

Do sredine februara bi trebalo da bude urađena finalna verzija pobedničke kompozicije, kao i propratni spot.

Podsetimo, u konkurenciji je bilo ovih devet pesama:

  • Can’t stop a hurricane
  • Coming out
  • Flying
  • La la love
  • Rise up today
  • Set me free
  • Shoulders
  • Spilling magic
  • Ue la la

🇨🇾 Eleni Fureira: Još je rano za novu Evroviziju

Grčko-kiparska zvezda, vicešampionka Evrosonga 2018. i miljenica evrovizijskih fanova Eleni Fureira, otkrila je, gostujući na OPEN TV, zašto je odbila učešće na Evroviziji naredne godine, takođe pod zastavom Kipra.

Iako su fanovi već pomalo dosadni u nastojanju da se Eleni ponovo takmiči na Evroviziji, pevačica ima, reklo bi se, sasvim razumno objašnjenje:

„Još uvek je rano da se ide na Evrosong. Hvala Kipru. Volim vas mnogo“, izjavila je Eleni Fureira.

Podsećamo, novi predstavnik Kipra 2021. godine biće Elena Cagrinu s numerom El diablo (Đavo), koja će biti objavljena u martu naredne godine.