Evrovizija 2021

Ukrajina 2021: „Buka“ je nova evrovizijska pesma benda „Go_A“

Grupa „Go_A (Gou Ej)“ će Ukrajinu na Pesmi Evrovizije 2021. u Roterdamu zastupati sa ranije objavljenom pesmom Buka, objavio je danas NSTU, javni emiter te države.

Grupa „Go_A“ je za Evrosong u Roterdamu pripremila tri pesme, a o najboljoj je prvi put posle 2004. godine odlučivao isključivo petočlani stručni žiri. Pored izabrane kompozicije Buka, u konkurenciji su bile i numere Rano i Crkva. O idealnoj pesmi je odlučivao petočlani žiri u sastavu:

 • Džamala, ukrajinska evrovizijska pobednica iz 2016;
 • Jevgen Filatov, lider benda „The Maneken“;
 • Ruslan Kvinta, muzički producent;
 • Jaroslav Lodigin, član odbora javnog emitera NSTU;
 • Dmitrij Horkin, član odbora javnog emitera NSTU.

Žiri je ocenjivao svaku od tri ponuđene numere, a jednoglasnom odlukom je kompozicija Buka izglasana kao najbolja.

Govoreći o pobedničkoj kompoziciji, evrovizijska pobednica iz 2016. godine Džamala je izjavila:

„Glasala sam za ‘Buka’. Zvuči mi vrlo moderno. Pevanje uživo odlučuje gotovo o svemu, pa bih poželela Katji (glavni vokal sastava) da ima samopouzdanje kakvo je imala prošle godine na nacionalnoj selekciji ‘Izbor’. Samo zapevaj i sve će se rešiti!“

Ruslan Kvinta je prokomentarisao:

„Drago mi je što bend nije mirovao godinu dana. Vidimo da su svu svoju snagu, misli i ideje uložili u svoj rad i veliku ljubav u ono što rade.“

Jevgen Filatov je primetio da bendu predstoji dug put do samog takmičenja:

„Želim da se bend ‘Go_A’ održi, pokaže i dostojno predstavi Ukrajinu.“

Pošto originalna verzija pesme Buka, koja je objavljena 22. januara, traje više od četiri minuta, za potrebe evrovizijske scene moraće da se skrati na propisana tri minuta. Nova verzija pobedničke kompozicije i nova verzija spota biće prezentovani u martu.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Veoma razocaran u odnosu na mini remek delo od prosle godine ‘Slavuj’. Mislim da im ove godine preti prvi pad u kvalifikacijama za finale tako da… Videcemo… Verovatno ce ih spasiti ogroman gastrabajterski Televoting ali, nisam siguran da ce im i to biti dovoljno. Podsecam da su oni jedina ESC zemlja koja je svaki uspela da se kvalifikuje u finale (to cak ni Svedjanima nije poslo za rukom)

 • Meni ova deonica pesme od 1.10 podseca na Ko to tamo peva i ona dva Roma sto pevaju na pocetku filma.
  Inace Slavuj mi je bio bolji i mislim da su pokusali da naprave slicno ali im nije poslo za rukom.

 • Ok mi je,ali mi je Solovey bio daleko bolji… Ostali su verni svom stilu i verujem da će se izdvojiti i da će publika to prepoznati.
  Medjutim nisam siguran kako će žiri reagovati,a i treba imati u vidu da pesma tek treba da se skrati i preradi jer je znatno duža od 3 min!