Evrovizija 2021

Češka 2021: Beni Kristo predstavio pesmu „Omaga“

Nova evrovizijska pesma češkog predstavnika Benija Krista, naziva Omaga, konačno je ugledala svetlost dana, i to 16. februara u 19 časova.

Predstavnik Češke Republike na Pesmi Evrovizije 2021. Beni Kristo u Roterdamu će pevati pesmu Omaga. Naslov pesme predstavlja skraćenicu za englesku frazu Oh my God (O, moj Bože!). Za aranžman se pobrinuo Filip Vlček, koji je i sam učestvovao u završnom produktu kao pomoćni vokal. Veći deo numere Omaga ispevan je na engleskom, ali sadrži i nekoliko stihova na češkom jeziku, te je ovo prva evrovizijska numera, još od debija Češke Republike 2007, koja sadrži delove na maternjem jeziku.

Kako je sve počelo?

Beni Kristo i njegova pesma Kemama dobili su najveću podršku međunarodnog žirija i publike na onlajn nacionalnom takmičenju ESCZ 2020, ali, kako je Evrovizija 2020. naknadno otkazana, on nije dobio priliku da predstavi svoju državu. Međutim, javni emiter ČT odlučio je da ponovo ukaže poverenje ovom izvođaču i interno izabere njegovu novu evrovizijsku pesmu. Beni je napisao nekoliko pesama, predstavio ih češkoj delegaciji, te su oni zajedničkim snagama izabrali najbolju — numeru Omaga.

Beni Kristo je redovan na češkoj muzičkoj sceni više od 10 godina. Rođen je kao Ben da Silva Kristovao, 8. juna 1987. godine u Plzenju. Otac mu ima angolansko poreklo, dok mu je majka Čehinja. Godine 2009. bio je finalista češko-slovačkog Idola, gde je zauzeo 7. mesto. Ovo iskustvo ga je inspirisalo da nastavi da se bavi muzikom. Od tada je objavio tri dugosvirajuća studijska albuma, isto toliko mini-albuma i mnogobrojne singlove. Njegov najnoviji singl Aleiaio objavljen pre evrovizijske pesme Omaga, dostigao je visoko 3. mesto na top-listi Radio Top 100 u Češkoj.

https://www.youtube.com/watch?v=Kxa3ZtxIdxQ

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Dobro naravno, treba sacekati, ali ako ne mozemo njih da preskocimo nema cemu da se nadamo

 • @Zvezda
  Ne bih unapred nikog otpisivao u našu korist i time baksuzirao.
  Prvo da napokon čujemo te pesme koje su Hurricane pripremile pa da nešto predvidjamo!

 • Slabo, slabo, preslabo…

  Prošle godine mu je i bila simpatična numera i eventualno mogao je da se nada jedva prolazu u finale da se ESC odigrala, međutim sada neće ovo videti ni F od finala. Mnogo autotjuna prisutno, neće on moći ovo uživo da izvuče. Pesma je inače dosta jednolična i liči na neki jeftin rep.
  Dobro je što je sa nama u polufinalu, Čehe lako preskačemo