Bugarska, Estonija, Norveška i Holandija
Šta se novo dešava u Bugarskoj, Estoniji, Norveškoj i Holandiji?
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Prezentovana četvrta potencijalna bugarska pesma. Objavljen redosled nastupanja na norveškom finalu

U današnjem izdanju pregleda vesti o Evroviziji 2021. stižu nam novosti iz Bugarske, Norveške, Irske, Estonije i Holandije.

🇧🇬 Prezentovana četvrta potencijalna bugarska pesma

Bugarska predstavnica Viktorija predstavila je javnosti četvrtu od ukupno šest potencijalnih pesama za Evroviziju. Numera phantom pain deo je Viktorijinog albuma prvenca, baš kao i ostalih pet pesama, a ona je dodala da je to jedna od njenih omiljenih kompozicija sa albuma. Autori pesme su: Helena Lašon, Oliver Bjerkval i Viktorija Georgijeva, a za aranžman su bili zaduženi Helena Lašon i Oliver Bjerkval.

Sledeća pesma na redu za objavljivanje je The funeral song, koja će biti predstavljena 17. februara, dok ćemo Growing up is getting old čuti 18. februara.

🇳🇴 Poznat redosled nastupanja u norveškom finalu

Nacionalni emiter Norveške NRK objavio je redosled nastupa u subotnjem finalu festivala Melodi Grand Prix. Nakon pet nedelja i pet polufinala, šest unapred kvalifikovanih takmičara, kao i emisije „Druga šansa“, gde je trijumfovao Jorn, napokon je upotpunjen spisak finalista. U trci za mesto na Evroviziji 12 izvođača nastupaće ovim redosledom:

 1. Atle Petersen | World on fire
 2. Rejli | Hero
 3. grupa „Stavangerkameratene” | Who I am
 4. KiiM | My lonely voice
 5. grupa „Blåsemafian“ i Hejzel | Let loose
 6. Ejmi | Witch woods
 7. Tiks (TIX) | Fallen angel
 8. Kaja Rode | Feel again
 9. Rejn Aleksander | Eyes wide open
 10. IMERIKA | I can’t escape
 11. trio KEiiNO | Monument
 12. Jorn | Faith bloody faith

Zanimljivo je da će svi takmičari pevati na engleskom jeziku, s obzirom da su Tiks (TIX) i članovi vokalnog kvarteta „Stavangerkameratene“ odlučili da svoje numere ipak ne ostave na norveškom jeziku.

Kao i u prethodne tri godine, i ove će pobednik biti izabran kroz tri kruga glasanja; najpre će gledaoci selektovati četiri najbolja izvođača za tzv. „zlatno finale“, potom će od četvoro tzv. „zlatnih finalista“ dvoje najboljih ići u „zlatni duel“, da bi na kraju među učesnicima tzv. „zlatnog duela” bio selektovan pobednik.

Jedna od finalistkinja, Rejli, izjavila je da će njen nastup biti izmenjen u odnosu na performans koji je izvela u 2. polufinalu. Rekla je da će u njenom predstavljanju pesme Hero ostati deo sa vodom, koji se mnogima svideo, dok je u planu izmena ostatka koreografije. Rejli je na svom Instagram profilu objavila video u kom vežba za nastup, a gde možemo videti delove nove koreografije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели RAYLEE (@rayleeofficial)

🇮🇪 Lesli Roj snima spot za svoju predstavničku numeru

Irska predstavnica Lesli Roj potvrdila je na svom Instagram profilu da je počela snimanje spota za svoju evrovizijsku pesmu. Muzički video snimaće se na nekoliko lokacija, uključujući irske seoske predele i plažu Magheramore u okrugu Viklou.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели LESLEY ROY (@lesroy)

🇪🇪 Ovo su učesnici revijalnog dela polufinalnih večeri estonskog izbora

Estonski emiter ERR otkrio je imena učesnika revijalnog dela festivala Eesti Laul 2021. U prvom polufinalu nastupaće reper „Beebiloust“ i bivša estonska predstavnica Elina Born, koja je zajedno sa Stigom Restom 2015. pevala Goodbye to yesterday. U drugom polufinalu, šansu za promociju svojih pesama dobili su „Curly Strings“ i Danijel Levi.

Polufinala Eesti Laula na programu su 18. i 20. februara, a budućeg estonskog predstavnika upoznaćemo 6. marta.

🇳🇱 Ništa od žurke Eurovision in Concert za ovu godinu

Jedna od najvećih i najpoznatijih predevrovizijskih žurki Eurovision in concert, koja se svake godine organizuje u Amsterdamu, očekivano je pomerena za sledeću godinu. Svim fanovima rečeno je da sačuvaju svoje ulaznice koje će važiti i za šou koji će se održati 9. aprila 2022.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision in Concert 2022 (@eurovisioninconcert)

A u intervjuu za podkast The Euro Trip sajta Eurovoix, izvršni producent Evrovizije 2021. Sice Baker rekao je da će u narednih nekoliko dana otkriti još novosti o ovogodišnjoj verziji festivala:

„Imamo još puno novih informacija za javnost i možete ih očekivati u narednih nekoliko dana. Jedan od izazova je to što ne možemo da znamo kako će da izgleda maj 2021, kakva će atmosfera biti u Evropi… Želimo da napravimo festival pesama koji je u duhu vremena.“