Evrovizija 2021

Nemačka 2021: Konačno prezentovana Jendrikova pesma „I don’t feel hate“

Konačno je predstavljena i nemačka evrovizijska pesma I don’t feel hate koju izvodi Jendrik. Pesma je u etar puštena u 12, a spot u 18 časova. Jendrik će u 22 sata pesmu izvesti uživo u emisiji Barbare Šeneberger na televiziji NDR.

Pesmu je napisao Jendrik uz pomoć producenta numere Kristofa Osvalda.

Nemački javni emiter NDR odlučio je da i drugu godinu zaredom, a treći put od 2009, svog evrovizijskog predstavnika izabere interno. Zanimljivo je da je proces odabira predstavnika bio unapređen u odnosu na prošlu godinu — novi kriterijum koji je bio uzet u obzir za odabir 64. predstavnika ove države bio je i scenski nastup; naime, ove godine, nastupe izvođača koji su ušli u uži izbor snimalo je više kamera iz više uglova, sa više svetla i pomoćnih rekvizita, a pevačima su se na sceni pridružili i plesači i pomoćni vokali.

Jendrik je zadobio najviše poverenja međunarodnog stručnog žirija i tzv. „evrovizijskog fan-panel žirija“, a da se znalo da će on biti predstavnik, pisalo se još krajem decembra, kada je specijalizovan portal ESC Kompakt došao u posed Jendrikovog posta na Instagramu u kom je stavio evrovizijski heštag i opis da snima spot za svoju novu evrovizijsku pesmu. Javni emiter NDR je sve to potvrdio posle gotovo mesec i jače, otkako su krenule te spekulacije. Zapravo, to je bio deo njegovog humorističkog TikTok/Instagram serijala „Kako napraviti muzički spot?“, koji je realizovao tokom karantinskih dana, koji su vladali na evropskom kontinentu iz razloga što u tom periodu nije imao nastupe.

Jendrik je rođen 1994. godine u Hamburgu kao najstariji od četvoro braće i sestara. Kao dečak svirao je klavir i violinu, a nakon završene srednje škole je upisao studije muzike u pozorištu na Univerzitetu primenjenih nauka u Osnabriku. Godinama strastveno piše pesme, pa čak i one za svoj omiljeni muzički instrument — ukulele.

On je već dugo sanjao učešće na Pesmi Evroviizje, pa je u navedenom serijalu kratkim filmova na TikToku i Instagramu na temu „Kako napraviti muzički video?“ artikulisao svoju želju za učešćem. Iako je ovaj talentovani muzičar i glumac imao želju da postane nemački kandidat za pobedu sa svojom prvom autorskom pesmom, mislio je da neće uspeti.

Međutim, Jendrik je izabran i nije krio uzbuđenje zbog budućeg učešća:

Zaista se radujem nastupu za Nemačku na takmičenju za Pesmu Evrovizije. u redu — jednostavno ne mogu da ostanem ozbiljan u vezi sa tom temom! Hej, svi! Zaista idem na Pesmu Evrovizije! Ovo je ostvarenje sna! Neverovatno!

Šefica nemačke delegacije Aleksandra Volfslast takođe nije krila oduševljenje Jendrikom:

Potpuno je autentičan. Ima fantastičnu harizmu i neverovatne zabavne kvalitete. Nije me iznenadilo to što je ubedio žiri. Veoma smo srećni što će predstavljati Nemačku.

Na samom kraju donosimo vam audio i video verziju pesme I don’t feel hate.Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Bottom 5 definitivno, mada ovo mi je simpatičnije od ‘Sisters’ iz 2019. gde su od TVTa dobili čuvenih ziro points, ali daleko lošije od Bela Dolića prošle godine.
    Sunđer Bob fazon na Eurosongu ne pije vodu, jedino ako urade neki extra stejdžing

  • Simpa lik simpa spot!
    Ono što Nemačka do sad nije radila sad jeste… preuzela rizik.
    Biće ovo ili top 10 ili bottom 5 u zavisnosti kako iznesu nastup.
    Ali pitanje je da lui će se ljudi smejati njemu ili sa njim.