Evrovizija 2021

Irska 2021: Lesli Roj predstavila pesmu „Maps“

Irska predstavnica Lesli Roj je konačno javnosti predstavila svoju novu takmičarsku pesmu Maps, koju će izvesti u prvoj polovini prvog dela 1. polufinalne večeri 18. maja.

Sledeća u nizu ovonedeljnih premijera evrovizijskih pesama je Irska. Lesli Roj je svoju predstavničku pesmu za Roterdam prezentovala u 9 časova i 35 minuta na radiju RTÉ 2fm u sklopu emisije Breakfast with Doierann and Eoghan, a već u 10 časova po našem vremenu je pesma lansirana i na muzičke platforme, računajući i prateći spot sniman u okrugu Viklou na istočnoj obali Irske. Pesmu Maps ćemo prvi put uživo čuti ove večeri, kada Lesli bude gostovala u televizijskoj emisiji The Late Late Show na kanalu RTÉ One.

Za tekst i aranžman irske predstavničke pesme pobrinula se sama Lesli Roj, a pomogli su joj producent Lukas Halgren (producent švajcarske pesme She got me sa Evrovizije 2019), Filip Strand, Normandi, Dipend i Emeli Erikson.

Podsetimo, irski javni emiter RTÉ  pretprošle godine organizovao je konkurs za predstavnika na Evroviziji 2020, a pravo prijavljivanja su imali izvođači koji su iskusni po pitanju javnih nastupa, kao i neafirmisani autori i autori sa dokazanim uspehom u muzičkoj industriji. Nakon završetka konkursa, selekciona komisija je u uži izbor uzela određeni broj kompozicija, i kao najbolja odabrana je Story of my life u izvođenju Lesli Roj. RTÉ je krajem prošle godine objavio vest da će Lesli Roj dobiti drugu šansu na Evroviziji 2021. u Holandiji.

Lesli Roj je irska pevačica koja živi i radi na relaciji Irska — Sjedinjene Američke Države. Iza sebe ima brojne uspehe kao što je turneja po Americi, nastup na festivalu Coachella, a sarađivala je i sa nekoliko internacionalnih muzičkih zvezda, uključujući Montreal, Medinu i Adama Lamberta.

https://www.youtube.com/watch?v=z6ZUBzqPxds

Oznake