Evrovizija 2021

Moldavija 2021: Poslušajte „Sugar“ Natalije Gordijenko

Moldavska predstavnica Natalija Gordijenko konačno je javnosti predstavila svoju novu evrovizijsku pesmu naziva Sugar, s kojom će se publici predstaviti u prvoj polovini takmičarskog dela 2. polufinalne večeri 20. maja.

Novu evrovizijsku pesmu Natalije Gordijenko Sugar su zajedničkim snagama komponovali, aranžirali i producirali Rus Filip Kirkorov i Grk Dimitris Kontopulos, dok se oko teksta pobrinula Šeron Von. Za evrovizijski nastup biće zadužen Grk Fokas Evangelinos. Promociju pesme je pratio spektakularan događaj održan u Teatru „Crave“ u Moskvi s početkom od 18 časova po našem vremenu i bio je prenošen na Jutjub kanalu Natalije Gordijenko.

Tim povodom, Natalija je pred promociju svoje pesme izvela miks sledećih legendarnih evrovizijskih hitova: My number one (Grčka 2005), Work your magic (Belorusija 2007), Shady lady (Ukrajina 2008), Hold me (Azerbejdžan 2013), You are the only one (Rusija 2016) i My lucky day (Moldavija 2018). Specijalni gosti u ovom izuzetno zanimljivom šou-programu su bili nekadašnji evrovizijski učesnici iz tzv. „sovjetskog bloka“: Ani Lorak (Ukrajina 2008), Polina Gagarina (Rusija 2015) i Sergej Lazarev (Rusija 2016. i 2019).

Nataliji će ovo biti, tehnički gledano, treće, a zvanično drugo evrovizijsko učešće zato što se prvi put na Evroviziji takmičila 2006. u Atini pevajući Loca sa Arsenijumom i reperom Connect-R-om (učešće na finalnoj večeri je završila na 20. mestu u konkurenciji od 24 finalista), a prošle godine je iz svima dobro poznatih razloga bila sprečena da pred gledaocima izvede baladu Prison, s kojom je pobedila na prošlogodišnjem moldavskom finalu.

Njena nova evrovizijska pesma Sugar je bržeg ritma, stilski najsličnija nesuđenoj ukrajinskoj evrovizijskoj pesmi iz 2019. godine Siren song.

Šta se dešavalo između dve Evrovizije?

Natalija Gordijenko je još tokom leta neformalno potvrdila produžetak saradnje sa moldavskim javnim emiterom TRM po pitanju učešća na Pesmi Evrovizije, i tada je navela da je sa spomenutim autorskim triom Filip Kirkorov — Dimitris Kontopulos — Šeron Von, kao i sa koreografom Fokasom Evangelinosom, počela da radi na pripremama za novi evrovizijski nastup.

Moldavski emiter TRM je produžetak saradnje sa Natalijom Gordijenko zvanično potvrdio 26. januara, a pesma Sugar je ugledala svetlost dana 4. marta.

Ko je Natalija Gordijenko?

Rođena je 11. decembra 1987. u Kišinjevu. Na muzičkoj sceni je prisutna od svoje petnaeste godine. Dok je još bila student Akademije za muziku, pozorište i likovnu umetnost, Natalija je učestvovala na Evroviziji koja je održana u Atini 2006. godine. Iste godine pobedila je na „Slavjanskom bazaru“ i postala najpoznatija pevačica u zemlji. Godinu dana kasnije dobila je prvu nagradu na takmičenju New Wave u Jurmali. Potom je svoju zemlju predstavljala na Svetskom prvenstvu izvođačkih umetnosti u Los Anđelesu, gde je osvojila zlatnu medalju u kategoriji glas/pevanje. Pored toga, Natalija je dobila titulu počasne umetnice Republike Moldavije.

Snimila je tri samostalna albuma i nastupala u duetima s poznatim moldavskim, evropskim i ruskim umetnicima, poput Iraklija Pirtshalava, Mohombija i umetnikom pod imenom CRBL. Njene video-spotove su snimili poznati režiseri iz Ukrajine, Rusije i Rumunije, i na Jutjubu imaju višemilionske preglede. Sarađivala je i sa jednim od najvećih rumunskih muzičkih izdavača Fly Records.

Natalija je održala dva velika solistička koncerta na najvećem koncertnom mestu u Moldaviji i sada aktivno nastupa po svetu. Takođe je voditeljka najbolje ocenjene TV emisije u Moldaviji i di-džej.

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Previse fejkovanja i neoriginalnosti na ovogodisnjem ESCu…Kao da ovakvu gotovo istu pesmu nismo vec culi od Maruv pre koju godinu..Spotovi i pesme vecinski lice na nesto (sto je jos gore) skorije masu puta vidjeno i cuto..

  • Nista posebno… Kao i Nemacka… Samo sto je Nemacka barem zarazna, a i izvodjac je harizmatican. Ovo je isto kao da smo mi poslali Nevenu Bozovic sa ovom pesmom. Harizma je 0, a i malo mi je krindz dok je gledam. Ali pretpostavljam da ce uci u finale.