Balkan, Balkan! Evrovizija 2021

Rumunija 2021: „Amnesia“ je nova pesma za Roksen

Rumunska predstavnica Roksen je konačno prezentovala javnosti svoju novu evrovizijsku pesmu naziva Amnesia, s kojom će se nadmetati u drugom delu 1. polufinalne večeri 18. maja.

Navedena pesma objavljena je zajedno sa pratećim spotom na Jutjub kanalu Pesme Evrovizije.

Pesmu Amnesia napisali su Adelina Stinga i Viktor Bouros, a za aranžman se pobrinuo Viktor Bouros.

Podsećamo, rumunska delegacija se prvi put u istoriji svojih evrovizijskih pojavljivanja odlučila za potpuno internu selekciju evrovizijske pesme. Pevačica i njen tim su predali nekoliko radova, a šest se našlo u najužoj konkurenciji, od kojih je devetočlani žiri izabrao najbolju. U stručnom žiriju bili su kompozitori, producenti, šefica delegacije i Luminica Angel, evrovizijska predstavnica 2005. godine.

Kako je počelo?

Roksen je najpre bila određena da predstavlja Rumuniju na prošlogodišnjem otkazanom Evrosongu. Nju su za predstavnicu interno imenovali predstavnici Televizije Rumunija (TVR) i diskografske kuće Global Records, a predviđena pesma za 2020. je bila odabrana na nacionalnom finalu na kojem je Roksen izvela pet pesama. Gledaoci i stručni žiri u omeru 50/50 su kao najbolju od pet ponuđenih odredili Alcohol you, koju nije izvela zbog otkazivanja takmičenja izazvanog tadašnjim tokom pandemije kovida-19. Nedugo nakon otkazivanja takmičenja, Televizija Rumunije i muzička kuća Global Records odlučili su da produže saradnju sa navedenom pevačicom pravog imena Larisom Roksanom Đurđu i za 2021. godinu.

Kako se Roksen opredelila za muziku?

Kao i većina pevača, i Roksen je od malena znala kojim putem će poći. Od sedme godine peva, nastupa i osvaja nagrade na festivalima. Iako joj je glavni muzički uzor Bijonse, muzički kritičari je najviše upoređuju sa Bili Ajliš i Duom Lipom. Njen prvi singl objavljen je prošle godine, nosi naziv Ce-ți cântă dragostea i bio je totalni hit, zauzevši 1. mesto na rumunskoj radijskoj top-listi.

Nakon otkazivanja Evrosonga, a pre objavljivanja evrovizijske pesme Amnesia, Roksen je objavila još dva singla: How to break a heart, kao i numeru Wonderland, snimljenu u saradnji sa norveškim evrovizijskim predstavnikom iz 2009. i 2018. godine Aleksanderom Ribakom.

https://youtu.be/TkRAWrDdNwg

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Na prvu loptu sto bi se reklo stvori neki osecaj “Meh” ali ubrzo se pesma ustali i dodje do izrazaja da je u pitanju ipak jedna solidna i pristojna pesma..Ne bih rekao da je nadmasila proslogodisnju ali je ostala tom svom intrigantnom prepoznatljivom stilu. Ocekujem pesmu u finalu.