Evrovizija 2021

Australija 2021: „Technicolour“ je nova pesma za Montejn

Australijska predstavnica Montejn je konačno javnosti prezentovala svoju novu evrovizijsku pesmu Technicolour, s kojom će se gledaocima predstaviti u 1. polufinalu 18. maja.

Pesma je najpre objavljena u 23 sata i 30 minuta po našem vremenu na digitalnim platformama za slušanje muzike, a prvo javno izvođenje će imati 6. marta u 8 sati ujutru po našem vremenu, kada će nastupiti u šou-programu Sidney Gay and Lesbian Mardi Gras 2021 javnog emitera SBS. Događaj će uživo biti prenošen na sajtu sbs.com.au, koji ovaj put neće biti zaključan za stanovnike izvan Australije. Spot za Technicolour biće objavljen naknadno.

U odnosu na prethodnu Don’t break me, Technicolour je numera bržeg ritma, a napisala ju je sâma Montejn uz pomoć producenta ove numere Dejva Hamera.

Kako je počelo?

Montejn je pravo da predstavlja Australiju stekla pobedom na prošlogodišnjem nacionalnom finalu Eurovision: Australia Decides s numerom Don’t break me, ali, kako je nakon održavanja nacionalnog finala usledila pandemijska kriza, koja je uslovila otkazivanje Evrovizije 2020, australijski emiter SBS je odlučio da produži saradnju sa Montejn i za 2021, uzimajući u obzir dobru prihvaćenost njene prošle evrovizijske pesme Don’t break me. Tom prilikom je australijski emiter SBS odlučio da treće izdanje TV formata Eurovision: Australia Decides pomeri za 2022. godinu.

Ko je Montejn?

Pevačica pravog imena Džes Kero, rođena 1995. godine, diči se time što u sebi ima filipinsku, francusku, špansku i argentinsku krv. Inspiraciju za svoj nadimak našla je u imenu filozofa iz 16. veka po imenu Mišela de Montenja. Pre dve godine je izdala svoj drugi studijski album i može se pohvaliti velikim radijskim hitovima, poput numere Ready. Do danas je tri puta turirala Australijom, praveći fantastične nastupe na najvećim muzičkim festivalima.

Oznake

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • S obzirom da uvek ocekujem nesto super od Australije ovo je poprilicno razocarenje. Neubedljiva, dosadnjikava. Glas je dobar.
    Za sada mi je favorit Norveška 🙂
    Lep dan svima 🙂

  • Poprilicno interesantna i simpaticna osoba ali u skladu sa tim i umereno razocarenje jer sam ocekivao dosta vise u smislu pesme. Proslogodisnja joj je bila daleko bolja i uverljivija..Necu se iznenaditi ako prvi put od 2015te budemo gledali finale bez Australije.