Evrovizija 2021

Austrija 2021: Vinsent Bueno prezentovao kompoziciju „Amen“

Ovogodišnji predstavnik Austrije na Evroviziji u Roterdamu Vinsent Bueno objavio je svoju takmičarsku pesmu Amen s pratećim video-spotom. Premijera evrovizijske numere upriličena je u popularnoj radijskoj emisiji „Ö3-Wecker“ (Ö3 budilnik).

Balada Amen je snimljena u Cirihu, a na njoj su, pored izvođača, radili:

  • Ešli Hiklin (Bright Sparks) — tekstopisac predstavničkih numera Me and my guitar (Belgija 2010) i Universo (Španija 2020);
  • Džonas Tander — producent;
  • Tobajas Karši — pomoćni vokal.

Za scenski nastup biće zadužen iskusan šou-master Marvin Ditman, koji je osmišljavao nastupe austrijskim predstavnicima iz 2014, 2016. i 2018. godine, a radiće i nastupe za nekoliko ovogodišnjih Vinsentovih konkurenata.

O novoj pesmi, Vinsent je rekao:

Proteklu godinu smo profesionalno iskoristili za pronalaženje savršene pesme, na nacionalnom i međunarodnom nivou, ali i među mojim pesmama — i na kraju smo bili sigurni da je „Amen“ upravo „ta“. Pesma je pronašla mene. Na prvi pogled, radi se o dramatičnoj emotivnoj vezi, ali za mene je to pre svega priča o unutrašnjoj borbi sa sopstvenim snagama i slabostima, koju svi znaju, a koja vodi u svetlu budućnost.

Pedeset i treći predstavnik Austrije će Amen izvesti u 2. polufinalu, 20. maja.

https://youtu.be/1sY76L68rfs

Ko je Vinsent Bueno?

Rođeni Bečlija sa filipinskim korenima, prvo pojavljivanje pred austrijskom publikom imao je u specijalnom šou-programu Musical! The Show 2008. godine, a godinu dana kasnije se okušao i u plesu učešćem u šouu Dancing Stars. Nakon završetka muzičkog obrazovanja na Bečkom konzervatorijumu, Bueno je nastupao u brojnim pozorišnim i muzičkim produkcijama. Izdao je i tri albuma u R’n’B maniru.

Iza sebe već ima evrovizijsko iskustvo; 2017. godine u Kijevu pevao je prateće vokale Nejtanu Trentu, a i sam je kao solista pokušao da ode na Evroviziju učešćem na poslednjem austrijskom televizijskom nacionalnom finalu 2016. godine s pesmom All we need is that love.

Prošle godine ga je interno izabrao javni medijski servis Austrije ÖRF, ali pesmu Alive nije imao prilike da izvede zbog otkazivanja takmičenja. Ipak, ÖRF ga je, kao i većina drugih, zadržao za predstavnika i ove godine.

https://youtu.be/cOuiTJlBC50

Oznake