Balkan, Balkan! Evrovizija 2021

Bugarska 2021: „Growing up is getting old“ je nova Viktorijina pesma za Evrosong

Viktorija Georgijeva predstavljaće Bugarsku sa numerom Growing up is getting old u 2. polufinalu 20. maja. Objava predstavničke bugarske evrovizijske numere se desila na kraju onlajn-koncerta na kome je Viktorija po prvi put izvela sve numere sa EP-a „a little dramatic“.

Da podsetimo da je Viktorijin tim objavio šest potencijalnih numera sredinom februara, i to svakog dana po jednu pesmu. Nakon toga je kreirana specijalna aplikacija putem koje su profesionalci i obožavaoci mogli da daju svoje mišljenje o pesmama.

Govoreći o finalnoj odluci, Viktorija je izjavila:

Ovo je bila veoma teška odluka. Drago mi je da su BNT, Ligna i moj tim ujedinjeni oko našeg izbora. Vaši komentari o pesmama su nam mnogo pomogli. Mišljenje muzičkih i televizijskih eksperata iz čitave Evrope nam je mnogo značilo. Za mene je bilo najteže da izaberem jednu od svojih šest pesama. Svaka od njih je specijalna. Međutim, kada smo birali između dve pesme koje su imale najveću podršku gledalaca i eksperata — Imaginary friend i Growing up is getting old — znala sam koju pesmu želim da pevam svim srcem i svom dušom na pozornici u Roterdamu.

Pesma Growing up is getting old govori o putu ka samonapretku, tako što se podsećamo svojih korena i mesta gde se osećamo bezbedno. Viktorija je rekla da kada sluša ovu pesmu ona misli o najvažnijim ljudima u svom životu — majci, ocu, sestri i prijateljima.Ko je Viktorija?

Viktorija Petrovna Georgijeva rođena je Varni 1997. godine i moglo bi se reći da je trenutno u ključnoj fazi izgradnje muzičke karijere. Ona tvrdi da joj je inspiraciju da se ozbiljno bavi muzikom dao filmski mjuzikl „Camp Rock“ kad je imala 11 godina. Od tada se školovala na visokim školama i u muzičko-edukativnim centrima u Bugarskoj.

Nakon više školskih nastupa na priredbama, prvo pojavljivanje pred širom javnosti postiže 2015. godine u šouu X Factor, gde završava među prvih šest, a to joj je pošlo za rukom iz četvrtog pokušaja. Nakon šoua, novopopularna Viktorija potpisuje ugovor sa muzičkom kućom i nedugo zatim izdaje prvu pesmu Ništa slučajno, koju prate singlovi Nezavršen roman i Deo mene.

Od 2018.godine Viktorija postaje nezavistan izvođač i nastavlja da objavljuje pesme, od kojih je najuspešnija I wanna know; iza ove numere stoji produkcijski tim koji sarađuje sa popularnim i ostvarenim licima muzičke industrije globalnog tržišta. Zbog popularnosti koju je pesma dostigla na muzičkim platformama, Viktorija je dobila priliku da potpiše ugovor sa prestižnom muzičkom kućom Ostereo iz Londona, koji je obezbedio sredstva da snimi i visokobudžetni video koji bi pratio pomenutu pesmu. Premijera tog spota održana je u Madridu tokom prestižnog festivala „Melbos Open“, a Viktorija je izabrana kao jedna od 500 potencijalnih izvođača za ovu priliku, i jedina je pevačica iz istočne Evrope kojoj je to pošlo za rukom.

Prošle godine, nacionalna televizija BNT ju je interno delegirala da predstavlja Bugarsku na svom povratničkom evrovizijskom nastupu, pošto su pauzirali 2019. godine. Za tu priliku izabrana je numera Tears getting sober s kojom je bila jedan od favorita za pobedu, ali se te prognoze nisu ostvarile zbog otkazivanja takmičenja u Roterdamu.

https://youtu.be/V_hgYnwZR8I

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • Pre nekog vremena, Viktorija je u jednom intervjuu rekla da je pesma Growing Up…nastala 2019., da je prošle godine bila u najužoj konkurenciji za Roterdam, pre nego što je izbor pao na Tears…Takođe je rekla da joj od svih 6 pesama iz ovogodišnjeg projekta, upravo ona najintimnija i najbliža srcu. Na kraju, između dve pesme, odluka je bila njena.

  Celokupni bugarski koncept izbora ovogodišnje pesme je, sa moje strane, za najvišu ocenu. Sam pristup, opipavanje pulsa muzičara i najšire publike, ukazivanje poštovanja i važnosti svakog potencijalnog slušaoca, kao i ponuđeni materijal…svaka čast! Upravo mi se najviše dopada što svih 6 pesama predstavlja jednu isitnsku celinu.
  Iskreno, na izabranu pesmu sam najmanje obratio pažnju, jer sam pokušavao da razmišljam i tuđim ušima i glavama, tj. šta bi bio optimalan izbor koji bi zadovoljio i žiri i publiku. Nekako mi se činilo da je oko Imaginary Friend pao konsenzus, barem kada je publika u pitanju. Takođe su i Ugly Cry i Diving…sa većim potencijalom da lakše pokupe pažnju slušalaca. Za izabranu pesmu, mislim da treba uložiti malo truda i potrebno je više vremena.

  Sve u svemu, kao kada predstavnik San Rema ode na ESC scenu, pa donese jednu drugu dimenziju, biće slučaj i sa Bugarskom i Viktorijom. Pošto još nisam čuo najveći broj izabranih pesama, ne mogu da procenjujem njene šanse, ali po prirodi stvari, mislim da je domet veoma visok.

 • Meni je ova pesma bila na tek 4.mestu tako da ne mogu da kažem da sam oduševljen,a opet ni razočaran jer je svaka bila tu negde.
  Svakako se vidi trud i rad,a možda su i shvatili da druge pesme suviše podsećaju na BE pa su se odlučili za strahćteški potez..
  Svakako ono što i kaže @Crnogorac ako je spremna da tu pesmu peva srcem i dušom,treba je podržati… Bolje to nego kad se nekom uvali pesma samo zato što je “pobednički materijal”
  Svakako finale neupitno,a tamo ko zna dokle će daleko dogurati mada mislim da je ovo daleko od pobede ili čak top 5

 • Meni se cijeli album mnooogo dopada. Nije mi svaka pjesma imala taj evrovizijski potencijal, ali ću ih sve definitivno slušati. Put od objave pjesama, preko načina samog odabira gdje je uključena i publika, zaključno sa predivnim koncertom u kom sam uživao i na kraju konačnog otkrivanja pjesme sa pratećim spotom je bio izuzetno zabavan. Može poslužiti i kao inspiracija drugim državama, pogotovo ovim sa manjim budžetom kao što je recimo Crna Gora. Više se isplati nego NF, po mom mišljenju.

  E sad kad je u pitanju odabrana numera, uglavnom su po poslednjoj fotografiji na Instagramu prije koncerta ljudi počeli da bivaju svjesni da je izabrala Growing Up Is Getting Old, pa i ja na kraju sa njima, ali su se mnogi i nadali, a opet i u toj nadi postali skeptični da će ipak izabrati Imaginary Friend.

  Što se mene lično tiče, na prvo slušanje mi je Dive Into Unknown bila no.1, možda i zbog sličnih melodijskih elemenata sa prošlogodišnjom numerom, a možda i zbog toga što mi je imala neku jasniju strukturu. Vremenom, slušajući sve češće album, i meni je Imaginary Friend na kraju postala omiljena i favorit za ESC. U finalnom duelu, nadao sam se da ju je odabrala, vjerovatno bi i kod publike ta odluka naišla na bolji prijem, jer su je maltene svi očekivali. Čak bih prije predložio The Funeral Song nego Growing Up ali bože moj…

  Upravo to razočarenje publike može Victorii predstavljati značajnu poteškoću na ESC-u. Nadam se da će upečatljivim nastupom opet privući podršku za sebe. Kako je sama izjavila da bi je pjevala svim srcem i dušom, mislim da to treba poštovati i podržati njenu odluku. Pjesma je sama po sebi kvalitetna, a meni je u top 3 do sad izabranih pjesama!

 • Pesma nije loša, štaviše, kvalitetna je. No, nije po mom ličnom ukusu. Podseća me na sladunjave pesme iz diznijevih filmova. Ne sumnjam, da će se bugari potruditi oko stejdžinga, te da će ova numera moći da parira svakom diznijevom mjuziklu.