Balkan, Balkan! Evrovizija 2021

Severna Makedonija 2021: Vasil Garvanlijev objavio numeru „Here I stand“

Evrovizijska pesma Severne Makedonije Here I stand je tokom današnjeg dana premijerno objavljena. Ovu numeru će Vasil Garvanlijev izvesti u 1. polufinalu 18. maja.

Povodom izlaska svoje nove evrovizijske numere Vasil je izjavio:

Usred haosa i razočarenja prošle godine ,napisao sam pesmu Here I stand u jednom dahu, bez nekog posebnog povoda i cilja. Mislim da je ova pesma nastala u jednom od onih specijalnih i retkih momenata u životu, kada si jedno sam sa sobom i kada možeš da prikažeš svoje emocije bez samoosuđivanja, slobodno i iskreno.

Podsetimo, autori numere su sâm Vasil, a aranžirali su je Borče Kuzmanovski i Davor Jordanovski. Pesma je snimljena u studiju u Skoplju, u pratnji orkestra. Zanimljivo je da je prateće vokale otpevao Čikaški dečji hor u Čikagu, dok su klavirske deonice snimljene u Torontu.

Scensko pojavljivanje će kreirati Tine Matulesi, nekadašnja šefica švedske delegacije na dečjem Evrosongu, koja je bila zadužena i za beloruski nastup 2014. te nastup Tamare Todevske 2019. godine.

Rezervni evrovizijski nastup Vasil je već snimio u Beogradu.

https://youtu.be/HbXczPgRI7Y

Ko je Vasil?

Vasil Garvanlijev je trebalo da bude evrovizijski predstavnik Severne Makedonije 2020. u Roterdamu sa pesmom You. Njega je interno odabrao nacionalni emiter MRT.

Muzikom je počeo da se bavi sa sedam godina, učestvujući na brojnim dečjim muzičkim festivalima širom Severne Makedonije. Nešto kasnije, on se sa porodicom preselio u SAD, gde je nastavio svoju muzičku karijeru kao solista u dečjem horu u Čikagu. Nakon toga se muzički usavršavao u Torontu i Milanu.

U Severnu Makedoniju se vratio 2018. godine, kada je započeo svoju karijeru pop izvođača sa tri uspešna singla: ĐerdanPutujem i Moja ulica. Bio je i prateći vokal Tamari Todevskoj na Evroviziji u Tel Avivu 2019.

https://youtu.be/xPZumQQExQc

2 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Ovo je pet klasa ispred svake svedske limunade koju zeljno ocekuju ESC fanovi-samo zato sti je to Svedska, a ne stvaran kvalitet…bravo, Vasil-pesma ima najefektniji kraj od svih, ove godine!

  • Još jedna balada u dizni stilu. Pesma je kvalitetna, ali nije po mom ukusu. Ipak, mislim da uz dobar stejdžing braća makednoci mogu ponovo ostvariti pritojan rezultat na ESCu.