Evrovizija 2021

Poljska 2021: Rafal Bžozovski i pesma „The ride“ za Roterdam

Rafal Bžozovski, poljska TV superzvezda i jedan od najpoznatijih poljskih pevača, predstavljaće Poljsku na 65. Pesmi Evrovizije 2021. u Roterdamu s numerom The ride.

Evrovizijsku pesmu su napisali i komponovali švedski autori, nominovani za prestižnu nagradu „Grammy“: Joakim Evrenijus, Tomas Karlson, Klara Rubenson i Johan Mauricson. Njihove kompozicije se nalaze na najvišim pozicijama top-lista širom sveta.

Rafal Bžozovski je pevač i TV lice, dobitnik nagrade za najpopularniju TV ličnost na poljskoj televiziji. Vodi popularnu muzičku emisiju „Ime melodije“. Godine 2020. bio je jedan od voditelja Dečje pesme Evrovizije. Njegova karijera započela je u popularnom šouu „Glas Poljske“ 2011, i od tada je postao jedan od najpopularnijih pevača svoje generacije u Poljskoj. Njegov debitantski singl pod nazivom So close bio je na 1. mestu na svakoj top-listi u Poljskoj, a albumi su bili među najprodavanijima, dostigavši zlatne i platinaste tiraže.

Pored ljubavi prema muzici, velika strast su mu vazduhoplovstvo i sport; osvojio je bronzanu medalju na akademskom prvenstvu u rvanju), ima licencu „ličnog pilota“, a trenutno radi na dobijanju akrobatske pilotske dozvole.

Spot je režirao Paskal Pavliševski, a umetnički direktor spota The ride je Mikolaj Dobrovolski, koji će biti zadužen i za scenski nastup na Evroviziji. Koreografiju je uradio Agustin Egurola.

Nacionalna televizija TVP se ove godine opredelila za potpuno interni model selekcije izvođača i pesme — prvi put nakon 2015. godine. Prošlogodišnja izabrana predstavnica Alicja Šempljinska nije dobila priliku da se nakon otkazivanja Evrosonga ponovo predstavi publici.

Tako je Rafal Bžozovski, umesto Alicje, postao 23. predstavnik Poljske na Evrosongu, a nastupiće u 2. polufinalu, 20. maja.

https://youtu.be/xsWwLWaZBq8

Oznake

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @Crnogorac

  Belorusija to nije sklepala “potpuno bez veze u poslednji čas”, već vrlo promišljeno, sa namerom da ućutka i ponizi narod, pred celom Evropom.

  Kao i 2011. “I love Belarus”. Pesma jeste bila odlična i ritmična i verujem, da su đuskali i mnogi, koji nisu iz te zemlje. Ali namera je bila da Lukašenko promoviše poslednju “pravu” evropsku diktaturu (mi u Srbiji imamo kamufliranu 😉 ).

  Ovaj put kaže narodu “Naučiću te ja!”. Sad se naravno može postaviti pitanje, zašto je EBU uopšte prihvatila tu pesmu, te je objavila na svom sajtu. Odgovor samo ona zna.

 • Ne bih se pretjerano bavio pjesmom. @NekiTamo je rekao dovoljno o njoj.

  Ono na što bih se ja kratko osvrnuo jeste to da ako do poslednjih momenata nemamo ama baš nikakvih vijesti iz zemalja po pitanju predstavnika, pjesme, izbora itd, piši propalo za te zemlje. Ili se povuku odmah zbog stanja u državi (Jermenija) ili sklepaju nešto potpuno bez veze (Bjelorusija i Poljska, s tim što se opet one sa svojim okolnostima pod kojima su birale ne mogu porediti, ali govorimo samo o kvalitetu koji oni nama predstavljaju nakon dužeg čekanja i kao nadanja da će nešto kul poslati). Sa Poljskom u polufinalu, Hurricane dobijaju još bolju mogućnost za prolazak

 • Meni je okej. Nije za gremija, ali može da se sluša. Klasični radijski pop u fazonu osamdesetih. Bilo je i gorih tokom zadnjih 65 godina ;).

 • Mlako,neubedljivo,cringe…
  Ako ovo kojim slučajem prodje u finale,ozbilno ću se zapitati mada Serhat je prošao zbog dijaspore…
  Čekati ovoliko da bi se na kraju odabralo nešto ovako meh,stvarno ne razumem…