Evrovizija 2021

Malta 2021: „Je me casse“ je naziv nove evrovizijske pesme za Destini

Maltežanka Destini Čukunjere će se na Evrosongu tokom trajanja 1. polufinalne večeri 18. maja za finale boriti sa zanimljivom pesmom francuskog naziva Je me casse (Lomim se).

Oko nove evrovizijske pesme ove talentovane pevačice su se autorski pobrinuli: Malin Kristin, Amanuel Dermont, Niklas Eklund i Pit Baringer. Zajedno sa pesmom je prezentovan i prateći spot.

https://www.youtube.com/watch?v=PQKiHr5qEfA

Ko je Destini Čukunjere?

Maltežani su prošle godine, baš kao i 2019, svog evrovizijskog predstavnika birali preko njihove verzije šoua X Factor na kojem je pobedu, sasvim očekivano, odnela Destini Čukunjere, pobednica dečje Evrovizije 2015. Destini je bila deo seniorske evrovizijske scene i 2019. godine, kada je pevala prateće vokale Mikeli Pače. Neki su smatrali da je druga sezona malteškog X Factora bila nameštena, ali, oni koji su pratili njen rad smatrali su da je ona jedini mogući i najbolji izbor i za seniorski Evrosong.

S druge strane, njena planirana takmičarska pesma za minulu godinu All of my love je selektovana internim putem i napisao ju je poznati evrovizijski hitmejker Borislav Milanov uz pomoć svojih saradnika: Bernarde Brunović (učesnice hrvatske Dore 2019. i 2021), Sesara Sampsona (trećeplasirani sa Evrovizije u Lisabonu 2018), Sebastijana Armana, Daga Lundberga i Joakima Pešona.

https://youtu.be/CFCn_8oViRw

Uvidevši koliko je Destini popularna na Malti, i koliko je pesma All of my love bila dobro prihvaćena, malteški javni emiter PBS je nedugo nakon otkazivanja prošlogodišnjeg Evrosonga odlučio da produži saradnju sa njom i za 2021, pa je tako, po prvi put u istoriji malteških evrovizijskih učešća, zajedno sa predstavnikom, i ovogodišnja pesma Je me casse izabrana interno preko zatvorenog javnog konkursa na kojem su određeni prijavljeni autori od delegacije dobili smernice na temu „Kako bi trebalo da zvuči idealna pesma za Destini?“.

Destini je rođena 29. avgusta 2002. godine u porodici poznatog nigerijskog fudbalera Ndubisija Čukunjerea i majke Maltežanke. Najstarija je od troje dece u porodici, pored sestre Melodi i brata Ajzaje. Pevanjem se bavi od 10. godine, a njena druga velika ljubav je gluma.

Posle pobede na dečjoj Evroviziji u Sofiji 2015. godine s pesmom Not my soul nastavila je uspešno da gradi svoju karijeru, te je 2017. godine učestovala u šouu „Britanija ima talenat“, gde je stigla do polufinala. Kruna njene karijere svakako je pobeda na malteškom X Factoru 2019, a još veće priznanje učešće na seniorskoj Evroviziji 2021.

Posle otkazivanja Evrosonga 2020. se povukla u ilegalu, a 1. marta, dakle, dve nedelje pre izlaska evrovizijske numere Je me casse, izbacila je baladu Mistake, koju je snimila sa producentskim sastavom „Red Electrick“.

Da li bi Mistake bio bolji izbor ili ste zadovoljni i sa Je me casse?

Oznake

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
  • Na zalost slicna situacija kao i kod Gruzije,Litvanije pa i Islanda,super pojava,odlican vokal,ali Destini ima losiju pesmu rekao bih nego prethodne godine,mada je njena pobednicka pesma 2015.godine na decijoj evrovziji nenadmasna i tesko da ce ikada imati vise do kraja karijere bolju stvar i veci hit.
    I pored toga Destini je medju boljima ove godine i ocekujem da makar uspe da se plasira u prvih 10 mesta.

  • Ne bi bilo greške s Mistake, naprotiv. A sada je i definitno da će ova Evrovizija proći bez Milanova. Neobično…

  • Jedna od boljih pesama ove godine, mada su moji favoriti i dalje Slovenija i Grčka. Pevačica je simpa i ima dobar glas. Uz dobar stejdžing bi mogla biti visoko plasirana.