Evrovizija 2021

Evrovizija 2021: Šest nekadašnjih pobednika kao deo posebnog revijalnog segmenta finalne večeri

Krovovi roterdamskih građevina igraće glavnu ulogu tokom revijalnog dela finalne večeri Pesme Evrovizije 2021. 22. maja.

Javni emiteri domaćini Evrosonga 2021. NPO, NOS i AVROTROS objavili su detalje u vezi sa spektakularnim revijalnim performansom naziva Rock the roof (Zaljuljajmo krov) u sklopu kog će učestvovati šest nekadašnjih evrovizijskih pobednika: Holanđani Leni Kur (1969) i Geti Kaspers s grupom „Teach-In“ (1975), te Belgijanka Sandra Kim (1986), Grkinja Elena Paparizu (2005), finski hevi-metal/hard-rok sastav „Lordi“ (2006) i Šveđanin Mons Selmerlev (2015). Oni će izvesti svoje evrovizijske uspešnice na krovovima tri najpoznatije roterdamske građevine: poslovno-izložbenog centra „Masilo“, hotela „Njujork“ i muzeja „Depo Boajmans van Beningen“.

Urednik Evrovizije 2021. Gerben Baker je objasnio:

Pesma Evrovizije se vratila nakon godinu dana odsustva. Dovoljan razlog da milione gledalaca počastite jedinstvenim predstavama sa tri lokacije usred grada. Naslov ovog sjajnog čina s razlogom nosi naslov „Rock the roof“. Bukvalnim snimanjem na velikim visinama želimo da kreativno i vizuelno iznenadimo Evropu. Uz to, nisam mogao da poželim bolji grad od Roterdama. Svaki kadar u ovom gradu pogađa mesto. Roterdam neće biti uskoro zaboravljen.

Svih šest planiranih učesnika, prema Bakerovim navodima, složilo se sa tom idejom, uključujući i za tu priliku ponovo okupljene članove benda „Teach-In“:

Budući da je ovo 65. takmičenje za Pesmu Evrovizije, idemo na putovanje kroz vreme. Posebno smo ponosni što će se originalna postava grupe „Teach-In“ ponovo okupiti nakon dužeg vremena. Svaki čin će imati svoju jedinstvenu atmosferu.

Šta je za sada poznato o revijalnim delovima majskih završnih večeri?

Za sada je poznato da će na otvaranju 2. polufinalne večeri 20. maja nastupiti pevačica Efje de Viser, koja će izvoditi za tu priliku specijalno napisanu numeru, a društvo će joj praviti brejkdenser Reduan Ait Čit, poznat kao Redo, kao njena plesna pratnja.

U pauzi za prebrojavanje glasova će tokom trajanja iste te večeri 20. maja nastupiti baletski igrač rodom iz Sirije Ahmed Joudeh i profesionalni vozač bicikala Bemiks (BMX) Dez Marsen. Dok će Ahmad pripremiti performans kojim će biti objedinjeni klasičan balet, savremen ples i sufijski vrtlog, nastup Deza Marsena će, sasvim logično, odisati ekstremizmom.

Specijalni gosti 1. polufinalne večeri 18. maja će tek biti objavljeni.

Mogući su novi obrisi u organizaciji Evrosonga 2021. uprkos insistiranju na opciji B

Međutim, organizacija Pesme Evrovizije 2021. bi uskoro mogla da dobije nove obrise zbog toga što je 23. marta policijski čas u toj državi produžen na još tri nedelje, a umesto u 22, počeće u 21 sat zbog letnjeg računanja vremena. Prema navodima premijera ove države Marka Rutea, razlog za njegovo produžavanje je porast broja obolelih u novom talasu virusa korona.

Do 15. aprila bi trebalo da bude donesena odluka o prisustvu gledalaca u Areni „Ahoy“ u Roterdamu tokom trajanja Evrovizije. Ako i bude bila donesena, jasno je da će u tom slučaju kapacitet biti ograničen i da će samo statisti iz države domaćina imati pravo pristupa, kao što će to biti slučaj i na Letnjim olimpijskim igrama u Japanu.

Oznake

4 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!
 • @Evropljanin
  Rekoh ako je već Švedska..
  I ja bih radije video druge pobednike,ali ono…

 • @NekiTamo

  Joj, nemoj molim te više ona! Dosadilo mi je “Juforija! Didaridada …” … tokom prošlih 65 godina je nastupilo njih ihaha i ohohoj, koje bi se moglo pozvati. Uopšte ne mora biti pobednik, jer u većini slučaja pobednička pesma i nije naj uspešnija. Ali, i ja sam se pitao, zar opet Mons.

 • Dokle će se više Monsa gurati i stavljati u svakoj mogućoj prilici… bio je 2016. voditekj OK,2017. deo programa hmm OK,2019. deo interval acta,2020. Europe Shine a Light i sad opet… pa dokle više…
  Ako već Švedska mora da se gura,bolje da su pozvali Loreen…