Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Predstavljena nova verzija izraelske pesme. Italijani snimili rezervni nastup

U centru pažnje današnjeg pregleda vesti su Izrael i Italija, a tu su i novosti o revijalnom delu Evrovizije 2021, kao i o produžetku saradnje Hrvatske radio-televizije sa opatijskim kulturnim institucijama prilikom organizacije Dore.

Na sve to vredi dodati i vest da ćemo u Roterdamu ipak slušati predstavnike iz 39 država zbog ozvaničenja diskvalifikacije Belorusije, o čemu možete više čitati u našem izdvojenom tekstu.

Evrovizija 2021: Definitivno ozvaničena diskvalifikacija Belorusije

🇭🇷 Dora u Opatiji ostaje bar do 2024

Hrvatska radio-televizija je još ranije najavila da će nastaviti da organizuje festival Dora i u narednim godinama zahvaljujući novom, višegodišnjem ugovoru sa opatijskim kulturnim institucijama „Festival Opatija“ i „Opatija 21“. Tokom podnevnih sati su generalni direktor Hrvatske radio-televizije Kazimir Bačić i predstavnici navedenih dveju opatijskih kulturno-zabavnih firmi potpisali ugovor o produžetku saradnje na organizaciji Dore i u naredne tri godine, što znači da će se festival u Opatiji organizovati bar do 2024. godine.

🇮🇱 Ovo je nova verzija izraelske numere

Izraelka Eden Alen danas nas je počastila nešto izmenjenom verzijom pesme Set me free koja je sa propratnim spotom objavljena na Jutjub stranici Pesme Evrovizije. Može se reći da u ovoj verziji Edenin glas više dolazi do izražaja, a fanovi spekulišu da je muzička nota pred kraj pesme možda i najviša nota ikada koju je jedan izvođač otpevao u evrovizijskoj pesmi.

Da li vam se sviđaju promene u pesmi, ili ste ipak fanovi prvobitne verzije?

🇮🇹 Italijanski predstavnici snimili rezervni nastup

Bend „Måneskin“ početkom nedelje otputovao je u Milano, kako bi snimio rezervni evrovizijski nastup. Snimanje je obavljeno u studiju italijanskog javnog emitera RAI, a detalji o izgledu nastupa za sada nisu otkriveni.

🇧🇪 🇬🇷 Sandra Kim i Elena Paparizu spremaju se za revijalni deo

Organizatori su ranije ovog meseca objavili imena učesnika revijalnog dela predstojećeg Evrosonga među kojima su Sandra Kim i Elena Paparizu, a ove dve dame uveliko spremaju svoje nastupe.

Bivša evrovizijska pobednica, Belgijanka Sandra Kim, navodno je već snimila svoj revijalni nastup. Kako vidimo na njenim društvenim mrežama, ona je otputovala u Roterdam početkom ove nedelje u svrhu snimanja svog dela performansa „Rock the roof“ u okviru kog će gostovati zajedno sa još pet evrovizijskih zvezda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sandra Kim official (@sandrakimofficial)

Jedina grčka evrovizijska pobednica Elena Paparizu u okviru svog dela nastupa „Rock the roof“ priprema malo drugačiju verziju pesme My number one sa kojom je trijumfovala 2005. Na pesmi i koreografiji će raditi zajedno sa članovima tima sa kojima je sarađivala i pre 16 godina na originalnom nastupu.

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • “Helena će raditi sa istim pobedničkim timom od pre 16 god”… teško je poverovati da je toliko godina prošlo,meni bar…
    Svakako radujem se njenom nastupu jer je jedna od onih kojih sam priželjkivao da se vrati
    Što se tiče Dore,lepo je videti da se teži održavanju dugogodišnjem festivala i nadam se još razvijenijem formatu,tj. vraćanju polufinalnih emisija!