ESC-potpourri

Grupa „The Roop“ osvojila četiri prestižne muzičke nagrade

U najnovijem „evrovizijskom potpuriju donosimo vam vesti iz Litvanije, Belgije, Holandije, kao i jednu memorijalnu vest iz Monaka.

🇧🇪 Belgijski predstavnici su prvi put uživo izveli svoju takmičarsku numeru

Belgijski predstavnici, članovi trija „Hooverphonic“, nedavno su boravili u susednoj Holandiji, gde su bili gosti emisije Muziekcafé, koja se emituje na NPO Radio 2. Tim povodom su prvi put uživo izveli svoju takmičarsku pesmu The wrong place, čije izvođenje možete poslušati u videu priloženom ispod.

🇱🇹 Litvanski predstavnici osvojili prestižne M.A.M.A. nagrade

U Areni „Žalgiris“ u Kaunasu, predviđenom mestu za organizaciju Evrovizije 2022. u slučaju eventualne pobede u ovoj godini, 10. put je bila održana dodela litvanskih muzičkih nagrada M.A.M.A. Članovi trija „The Roop“ su imali pet nominacija, a dobili su četiri priznanja: za proboj godine, pop bend i grupu godine, kao i za pesmu godine, za koju je proglašena njihova nesuđena prošlogodišnja evrovizijska pesma On fire; navedena kompozicija koja je trijumfovala u kategoriji „Pesma godine“, bila je nominovana i za „Spot godine“, ali nije uspela da trijumfuje u toj kategoriji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели THE ROOP (@theroopband)

🇳🇱 Domaćini obavili snimanja na Erazmovom mostu u Roterdamu

Domaćini Evrosonga 2021, javni emiteri NPO, NOS i AVROTROS, obavili su dodatna snimanja na Erazmovom mostu u Roterdamu. Segmenti su se snimali noću zbog policijskog časa koji je trenutno na snazi, a traje između 21 sat i četiri sata ujutru. Most je potpuno bio zatvoren za saobraćaj u oba smera u 19 časova, a ponovo je otvoren u pola 10 ujutru. Pešaci koji su za to vreme nakon isteka policijskog časa želeli da pređu most, morali su to da učine pod nadzorom saobraćajnog upravnika. Međutim, morali su da se pridržavaju pravila da se ne guši svetlo jer cilj im je da se napravi lepši prikaz mosta.

Trenutno nije poznato koji segmenti su na navedenom mostu snimani.

🇲🇨 Preminuo Žan Bodlo

Žan Bodlo, pevač koji je na Pesmi Evrovizije 1979. u Jerusalimu zastupao Monako pod pseudonimom Loran Vagener, preminuo je u 79. godini života. Nakon što je učešće na Pesmi Evrovizije te 1979. godine završio na 16. mestu sa 12 osvojenih poena u konkurenciji od 19 učesnika, Monako se povukao sa takmičenja i nije se vraćao sve do 2004, a Žan se posvetio komponovanju muzičkih tema za video-igre tokom osamdesetih i devedesetih godina. Takođe, radio je kao kompozitor i za umetnike poput Mišela Tora i Žoa Dasina.