Evrovizija 2021

Evrovizija 2021: Krista Sikfrids domaćin dva nova propratna video-serijala

Finska evrovizijska predstavnica iz 2013. godine Krista Sikfrids će voditi gledaoce kroz dva nova internet video-serijala u cilju promocije Evrovizije 2021.

Evropska radiodifuzna unija će i ove godine imati propratne internet-serijale u cilju promocije Pesme Evrovizije 2021. Nakon otkazivanja Evrosonga 2020, bili su emitovani video-serijali: Eurovision Home Concerts, u kom su bivši evrovizijski učesnici obrađivali svoje i evrovizijske pesme drugih nekadašnjih učesnika, zatim Eurovision Song Celebration, sa rekapitulacijom sve 41 planirane pesme za 2020, koje su bile emitovane u predviđenim terminima za polufinalna nadmetanja; iz ove priče ne treba izostaviti ni serijal Eurovision Again, sa reprizama finalnih večeri iz minulih godina.

Sad kada se Evrovizija vraća nakon godinu dana pauze, Evropska radiodifuzna unija je odlučila da sprovede slične poduhvate kroz dva nova internet video-serijala kroz koje će sve koji zaprate Jutjub kanal Pesme Evrovizije voditi ni manje ni više nego finska predstavnica iz 2013. godine Krista Sikfrids.

Prvi video-serijal naziva Krista caling (Krista zove) emitovaće se u nedelji Evrovizije i u njemu će gledaocima preneti sve što se bude događalo iza scene roterdamske Arene „Ahoy“, a što ne bude bilo prikazano na malom ekranu — spletke, tračevi i raznorazne drame i priče koje se budu odvijale iza reflektora.

Drugi serijal kroz koji će Krista voditi gledaoce biće nešto ozbiljniji, i on će biti emitovan nedelju dana posle finalne večeri 65. takmičenja za Pesmu Evrovizije, tačnije 29. maja — u pitanju je serijal Eurovision Song Celebration: Live-on-tape. Navedeni format Eurovision Song Celebration će ove godine doživeti svoje drugo izdanje, i, za razliku od prethodnog, koje je bilo u formi rekapitulacija pesama po polufinalima, ovogodišnje izdanje biće posvećeno pripremljenim rezervnim nastupima svih 39 učesnika. Bez obzira na sve to, organizatori će težiti da se svih 39 učesnika nađu u Roterdamu.