ESC 2021 — Duncan Laurence
Foto: Pol Belart
Evrovizija 2021

Evrovizija 2021: Ništa bez Dankana Lorensa

Evrovizija 2021. nimalo neće proći bez Dankana Lorensa. Poslednji evrovizijski pobednik biće deo 1. polufinalne večeri, kao i finalnog nadmetanja.

Dankan Lorens je u poslednje vreme popularniji nego ikad zahvaljujući milijardi strimova i nastupa u američkom šouu The Today Show, zbog čega je u potpunosti spreman da pruži niz jedinstvenih doprinosa takmičenju gde je počela njegova avantura.

Dankan Lorens će nastupiti na otvaranju 1. polufinalne večeri 18. maja, gde će izvesti namenski napisanu pesmu s jasnom porukom da se Pesma Evrovizije nakon godinu dana pauze vratila.

Pored svoje pobedničke pesme Arcade, Dankan Lorens će u sklopu revijalnog segmenta finalne večeri izvesti i potpuno novu pesmu. Tim povodom je izjavio:

Zaista se radujem nastupu na Pesmi Evrovizije. Svi smo morali toliko dugo da čekamo na to, ali skoro je stigla. Veoma je poseban osećaj vratiti se na scenu gde je za mene sve počelo pre dve godine.

Urednik emisije Gerben Baker se takođe raduje Dankanovom nastupu:

Poseban osećaj je raditi sa Dankanom i njegovim kreativnim timom. Poslednjih meseci smo naporno radili na prezentaciji nastupa na visokom nivou. Ukratko: kvalitet na koji smo navikli o Dankana Lorensa i kojim je doveo ovaj jedinstveni festival u našu zemlju. Uveren sam da će svojim nastupom u velikom finalu ponovo dirnuti gledaoce.

Šta je od ranije poznato u vezi vantakmičarskih segmenata?

Dankan Lorens je novonajavljeni učesnik revijalnih segmenata sve tri večeri Evrosonga 2021. Ranije je najavljeno da će 2. polufinale 20. maja otvoriti pevačica Efje de Viser, koja će izvoditi za tu priliku specijalno napisanu numeru, a društvo će joj praviti brejkdenser Reduan Ait Čit, poznat kao Redo, kao njena plesna pratnja.

U pauzi za prebrojavanje glasova će tokom trajanja iste te večeri 20. maja nastupiti baletski igrač rodom iz Sirije Ahmed Jude i profesionalni vozač bicikala Bemiks (BMX) Dez Marsen. Dok će Ahmed pripremiti performans kojim će biti objedinjeni klasičan balet, savremen ples i sufijski vrtlog, nastup Deza Marsena će, sasvim logično, odisati ekstremizmom.

Revijalni deo finalne večeri biće posvećen posebnom video-segmentu Rock the roof (Zaljuljajmo krov) u okviru kog će šest nekadašnjih evrovizijskih pobednika: Leni Kur (1969), grupa „Teach-In“ sa Geti Kaspers (1975), Sandra Kim (1986), Elena Paparizu (2005), grupa „Lordi“ (2006) i Mons Selmerlev (2015), izvesti svoje takmičarske uspešnice na krovovima tri najpoznatije roterdamske građevine: poslovno-izložbenog centra „Masilo“, hotela „Njujork“ i muzeja „Depo Boajmans van Beningen“.

Specijalan gost 1. polufinala u sklopu pauze za prebrojavanje glasova će tek biti objavljen.

Oznake