ESC 2021 - Mogućnost prisustva publike
Foto: Andres Puting
Evrovizija 2021

Evrovizija 2021: Prisustvo gledalaca će biti dozvoljeno ako epidemiološka situacija popusti

U narednim nedeljama će holandska vlada i Evropska radiodifuzna unija zajedničkim snagama doneti odluku o prisustvu ograničenog broja gledalaca na Pesmi Evrovizije 2021.

Iako su vodeći regionalni portali, čija je politika bazirana na bombastičnim naslovima, vest o prisustvu ograničenog broja gledalaca preneli uz naznaku da je to već gotova stvar, prava istina je daleko drugačija — EBU i holandska vlada će zajedničkim snagama tek kroz nekoliko nedelja zajedničkim snagama doneti konačnu odluku o prisustvu gledalaca na Pesmi Evrovizije 2021. Kako je supervizor takmičenja Sice Baker ranije najavio, odluka o prisustvu gledalaca biće doneta do 15. aprila, čim se bude završila serija eksperimentalnih javnih događaja u ovoj državi sa ograničenim brojem gledalaca, u šta se računa i prisustvo 5000 gledalaca na fudbalskoj utakmici koju je holandska reprezentacija kao domaćin odigrala protiv Letonije u sklopu kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Holandska vlada je donela odluku o tome da prisustvo ograničenog broja gledalaca važi i za predstojeći Evrosong, ali samo ako epidemiološka situacija popusti, a EBU je pozdravila tu inicijativu i supervizor Evrosonga Martin Esterdal se oglasio sledećim rečima:

Pozdravljamo ovakvu odluku holandske vlade i mogućnost da možemo pozvati fanove da nam se pridruže takmičenju za Pesmu Evrovizije u maju.

U tom slučaju bi na svih devet emisija (generalne probe, dva polufinala i finale) bilo prisutno najviše 3500 gledalaca.

Na Esterdalovo objašnjenje dodate su i sledeće stavke:

Razmotrićemo opcije koje su sada dostupne i objavićemo više detalja u narednim nedeljama o tome kako bezbedno možemo da primimo publiku u Arenu ‘Ahoy’ u Roterdamu ako situacija to dozvoli. Zdravlje i sigurnost svih koji prisustvuju događaju i dalje su naš glavni prioritet.

Ranije je najavljeno da će se u tom slučaju sve delegacije, izvođači i producentska ekipa pridržavati strogog protokola i ni pod kojim uslovima neće doći u bilo kakav kontakt sa gledaocima.

Oznake

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Da li ima neko informaciju kakvi su rezultati eksperimentalnih javnih događaja u Nizozemskoj sa ograničenim brojem gledalaca zbog korone?