Balkan, Balkan! ESC-potpourri

„Loco loco“ najgledanija pesma na zvaničnom evrovizijskom Jutjub kanalu. Islanđani objavili spot

Evrovizijske pesme su izabrane, ali zanimljivih vesti nikada ne manjka, zato zavirite u pripreme za evrovizijske nastupe i sve ono što ih prati.

🇮🇸 Objavljen spot za islandsku pesmu

Islandski predstavnici, sastav „Daði og Gagnamagnið“, objavili su prateći spot za svoju evrovizijsku pesmu 10 years. Pesma je ranije prezentovana u emisiji Straumar sredinom marta. Spot je vrlo neobičnog karaktera, što je i očekivano od ovog neobičnog islandskog sastava.

🇨🇦 Prenos Evrosonga i ove godine na kanadskoj televiziji OMNI

Kanadska televizija OMNI će i ove godine prenositi Evroviziju. Naime, ova kanadska televizija najveće evropsko muzičko takmičenje prenosi od 2019. godine sa malim zakašnjenjem u odnosu na originalno emitovanje takmičenja. U pitanju je multikulturalni emiter koji prenosi razne emisije iz Evrope, Afrike, Azije, sa Kariba na čak 20 različitih jezika. Ranije, tačnije 2014. i 2015, je u Kanadi ovo takmičenje prenosila televizija OUTtv i to sa zakašnjenjem od mesec dana.

🇨🇭 Švajcarci kreću u potragu za narednim predstavnikom

Švajcarci već počinju sa pripremama za potragu za novim predstavnikom. Naime, nacionalni emiteri ove zemlje već su u potrazi za stočlanim žirijem koji će im pomoći da izaberu novog evrovizijskog predstavnika. S obzirom na uspeh Luke Henija, a i dobrim komentarima na evrovizijske pesme Đonsa Tirsa, Švajcarska će najverovatnije i svog novog predstavnika izabrati interno.

U međuvremenu je Đons Tirs izjavio da je pesma Tout l’univers inicijalno napisana na engleskom pod nazivom Ground zero, i ta verzija je najpre bila predviđena za Evroviziju.

🇷🇺 🇫🇮 🇳🇱 🇱🇻 🇮🇹 🇸🇪 Ruskinja i Letonka na meti kritika. Finci u karantinu u Roterdamu spremaju novi album

Što se tiče samih učesnika ovogodišnje Evrovizije, svi oni su trenutno u centru pažnje u svojim zemljama. Ruska predstavnica Maniža trpi kritike čak i od istaknutih političkih figura a na konto reči njene pesme. Manižina evrovizijska haljina će biti napravljena od tkanina koje će biti skupljene iz čitave Rusije. Finski predstavnici bend “Blind channel” planira da u Roterdamu napiše i iskomponuje svoj novi muzički album. Kako bi Roterdam postao pravi evrovizijski grad, blizu arene „Ahoy” uskoro bi trebalo da se pojavi mural holandskog predstavnika Žangua Makroja.

Baš kao i njena koleginica iz Rusije, i Letonka Samanta Tina se žali na napade koje doživljava zbog svoje evrovizijske pesme i spota. Zitti e buoni evrovizijska numera italijanskog benda “Måneskin”, je doživela svoje platinasto izdanje. Švedski predstavnik Tuse je u jednom svom intervjuu izjavio da se nada da će biti prva osoba crne rase koja je pobedila na Evroviziji kao solista.

🇷🇸 Spot „Uraganki“ najgledaniji na oficijelnom evrovizijskom Jutjub kanalu za mart

Spot za srpsku evrovizijsku numeru Loco loco zvanično je najgledaniji spot na oficijelnom jutjub kanalu Pesme Evrovizije u martu. Ovo je veliki uspeh za srpske predstavnice grupi “Hurricane”, koje su tako sa trona konačno skinule prošlogodišnje nesuđene ruske predstavnike, sastav “Little big” i njihovu numeru Uno (vlasnici najgledanijeg evrovizijskog spota ikad, u najnovijem pregledu za mart su bili 3. po gledanosti).

Od ovogodišnjih izvođača u top deset su ušli Albina iz Hrvatske (10. mesto), Đons Tirs iz Švajcarske (8. mesto), Destini sa Malte (7. mesto), sastav “Gou Ej” iz Ukrajine (5. mesto), Efendi iz Azerbejdžana (4. mesto) i Maniža iz Rusije (2. mesto). Osim ovogodišnjih izvođača u top deset su se našli i dvojica pobednika – aktuelni Dankan Lorens i pobednik Evrovizije 2009. godine Aleksander Ribak (9. i 6. mesto).

1 komentar

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Svaka čast Hurricane. Baš sam ponosan ;). Pogotovo, jer znam da su našu pesmu gledali većinom stranci, ne samo naši. Da gledaju naši, večito “Lane” i “Molitva” bi bile bolje plasirane. Za ruske pesme je dovoljno da svaki šezdeseti rus i po neki tovarič iz neke od ex sovjetskih republika klikne jednom, da uvek budu u vrhu, kakva god da im je pesma.