ESC-potpourri

Otkrivene nove lokacije za snimanje razglednica i detalji o irskom nastupu. Španska pesma dobila englesku verziju

Dok nam se polako ali sigurno približava Pesma Evrovizije 2021, prekratite vreme čitajući najnovije vesti o najomiljenijem takmičenju.

🇳🇱 Poznate još tri lokacije za snimanje razglednica

Otkrivene su još tri lokacije na kojima će učesnici ovogodišnjeg Evrosonga snimiti svoje razglednice, a to su aerodrom Schiphole, prirodni rezervat u Markermeeru i APM terminal Maasvlakte II u luci Roterdam. Schiphole aerodrom i roterdamska luka izabrani su kako bi prikazali jednu drugačiju Holandiju, industrijskog i modernog izgleda. Još nije poznato koje će delegacije iskoristiti ove lokacije; zna se samo da će Australija svoju razglednicu snimati na stadionu „Sparta“ u Roterdamu.

🇮🇪 Otkriveni novi detalji o irskom nastupu

U razgovoru sa britanskom muzičkom organizacijom Official Charts Company irska predstavnica Lesli Roj otkrila je da će na evrovizijskoj sceni nastupati sama, bez prisustva plesača ili pomoćnih vokala. Njen nastup osmisliće Frederik „Benka“ Ridman, koji je kreirao pobednički performans Monsa Selmerleva 2015. godine.

Otpočetka sam bila fan Monsove scenografije, kao i milioni ljudi. Pozvala sam Benka i rekla: „Verovatno vas ovo pitaju sve zemlje svake godine, ali da li bi ste poslušali irsku pesmu, napisala sam je u Stokholmu pre par nedelja?“ Odmah mi se javio, svideo mu se predlog i na ideji smo počeli da radimo bukvalno sledećeg dana. Što se tiče nastupa, samo ću ja biti na sceni, a ono što mi pokušavamo da spremimo nikad pre nisam videla na evrovizijskoj bini.

🇪🇸 Završeno snimanje engleske verzije pesme Voy a quedarme

Španski predstavnik na Evroviziji 2021. Blas Kanto snimio je spot za englesku verziju numere Voy a quedarme. Nova verzija, koja je kompletno ispevana na engleskom jeziku, najavljena je pod nazivom I’ll stay, a stvorena je kako bi raširila poruku ljubavi i emocija.

Blas je potvrdio da će u velikom finalu u Roterdamu pevati originalnu verziju na španskom jeziku, a on je svoju evrovizijsku pesmu posvetio svojoj baki koja je preminula od kovida-19 pre nekoliko meseci, ali i svim ljudima koji su prošli kroz isti bol kao i on tokom pandemije.

🇬🇧 15 pesama bilo je u trci za Džejmsa Njumana

Predstavnik Ujedinjenog Kraljevstva Džejms Njuman otkrio je da je u izboru za savršenu predstavničku pesmu bilo 15 numera. Kako pevač kaže, odabrao je Embers jer se baš sa tom pesmom najviše povezao i sa kojom bi se najbolje osećao na sceni. On je takođe otkrio da je, nakon otkazivanja prošlogodišnje edicije Pesme Evrovizije, kontaktirao Bi-Bi-Si i izrazio želju da ostane britanski predstavnik i za 2021. godinu.