ESC Potpourri Stars - 542021
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

„Uraganke“ spremaju nastup drugačiji od spota. Azerbejdžanci očekivali baladu

Novi „evrovizijski potpuri“ odiše zanimljivim informacijama iz Norveške, Azerbejdžana, Nemačke, domaćina Holandije, i, naravno, Srbije.

🇷🇸 Nastup drugačiji od onog iz spota

U razgovoru za portal Wiwibloggs, jedna od članica devojačkog trija „Hurricane“ Sanja Vučić nagovestila je da će na sceni biti totalno ludo, te da će se nastup potpuno razlikovati od inscenacije iz spota — neće odisati duhom osamdesetih, nego će dati nove kostime. Takođe, potvrdile su da će samo njih tri biti prisutne na evrovizijskoj sceni u Roterdamu.

🇦🇿 Potajno priželjkivali baladu, dobili brzu pesmu

Šef azerbejdžanske delegacije Isa Melikov je u jednom svom intervjuu govorio na temu odabira pesme za ovogodišnju predstavnicu Efendi. Ponovio je da je za Samiru bilo odabrano šest stilski različitih pesama koje su bile priložene fokus grupi, u rasponu od tužnih balada, ritmičnih pop numera, pa se čak i jedna latino pesma našla u ponudi.

Iako je skriven favorit Ise Melikova bila balada, otkrio je da je nova evrovizijska pesma Mata Hari bila odabrana velikom većinom glasova pripadnika fokus grupe.

🇳🇴 TIX je bio blizu povlačenja

Norveški predstavnik TIX je otkrio da je posle nastupa na prvoj polufinalnoj večeri Melodi Grand Prixa hteo da se povuče sa takmičenja zbog negativnih kritika o njemu kao izvođaču. Međutim, nakon što je uvideo koliko je norveška verzija njegove evrovizijske pesme Fallen angel dobila puno pozitivnih kritika, odlučio je ipak da ostane u trci za norveškog predstavnika. I, u finalnom dvoboju je sasvim iznenadno iz trke izbacio grupu KEiiNO.

🇩🇪 Lijen bila u trci za nemačkog predstavnika

Mlada i talentovana pevačica LIENNE (Lijen) je u razgovoru za portal ESC Kompakt potvrdila da je bila deo selekcije za nemačkog predstavnika za 2021. Prošla je sve faze od kampova za pisanje pesama do finalnog takmičenja u Kelnu na kojem se nadmetala sa dve kompozicije. Izjavila je:

Bila sam potpuno pripremljena, dobila sam dodatnu odeću i pretrpela promene u maski. Ni to u životu nisam imala! Tako da sam bila utoliko srećnija što sam bila tamo, jer je to zaista bilo super iskustvo. Možda jednostavno nisam bila spremna da se kandidujem za nemačkog predstavnika.

Dodala je da bi volela da učestvuje na Evroviziji, a učestvovala je i na litvanskom nacionalnom izboru kao jedan od autora numere Thank you very much Martine Jezepčikaite.

🇸🇲 Una voce per San Marino kao izborni mehanizam za 2022

Nacionalni emiter San Marina SMRTV već je odredio način na koji će biti određen evrovizijski predstavnik za sezonu 2021/2022. Izvođač će biti izabran preko specijalnog televizijskog takmičenja Una voce per San Marino (Glas za San Marino) koji će biti održan u novembru, a koji je Državni sekreterijat za turizam stavio u događaje od značaja u kalendaru za 2022. godinu.

Detalji o izboru nisu još uvek poznati, samo je poznato da će nakon navedenog televizijskog takmičenja pesma za izabranog izvođača biti određena interno.

Ovo će biti drugi put u poslednje tri godine da nacionalni emiter San Marina koristi TV takmičenje kao mehanizam odabira evrovizijskog predstavnika. Prethodno je to činio još 2018. godine, kada je u Bratislavi bilo održano globalno TV takmičenje 1 in 360 na kojem su pobedu odnele Maltežanka Džesika Muskat i Nemica Dženifer Berger.

🇳🇱 Najmegen je najnovija lokacija za evrovizijske razglednice

Najnovije mesto za snimanje evrovizijskih razglednica je Najmegen. Lokacija za snimanje je bila luka Valhaven u ovom gradu, gde je u večernjim satima bila postavljena svetlosna kuća sa kutijama, koja je izazvala zabunu kod nekih stanovnika u navedenom gradu.

5 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Drago mi je što će biti rubrike!
    Ove godine će biti raznolikih komentara s moje strane!

  • Važno je da ćemo se družiti … makar na kratko ;). Može li neki teaser? Hoće li biti po dve, tri pesme na dan, kako bi stigli na vreme ili kakav će biti format?

  • Rubrika „Iz mog ugla“ je u pripremi. Družićemo se i ove godine, samo u nešto kraćem vremenskom periodu.
    Malo strpljenja i družimo se uskoro. 😉

  • @RSAS96 Kako je krenulo, izgleda da je nece je ni biti uopste.

  • Kada počinje rubrika iz mog ugla?? Obicnio pocinje u martu,ali sada je vec 6.april pa samo da pitam hoce li je ove godine uopste i biti,posto imamo 39 ucesnika a svega 40 dana do pocetka takmicenja. Ranije se vec pocetkom maja zavrsavala ili krajem aprila ja mislim ta rubrika,a sada i ako bude ispada da ce se dan pre pocetka takmicenja zavrsiti tek..?