ESC Potpourri Starts — 1142021
Balkan, Balkan! ESC-potpourri

Grci spremaju neviđen nastup za Stefaniju. Nemački predstavnik bio jedan od pratećih vokala u islandskoj pesmi

Ko će još imati pripremne evrovizijske emisije? Šta Salvador Sobral misli o ovogodišnjoj portugalskoj pesmi? Kom konkurentu je Jendrik pomagao u realizaciji njegove ovogodišnje pesme?

Opširnije o svemu tome čitajte u narednim redovima „evrovizijskog potpurija“.

🇫🇮 🇩🇪 🇮🇸 Pripremne evrovizijske emisije u Finskoj i Nemačkoj

Finski emiter YLE najavio je za 8. i 15. maj emitovanje specijalnih emisija o ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije naziva Viisukupla — Eurovisionsbubblan, koji će biti emitovan na finskom, i predstavljaće zamenu za dosadašnju emisiju De Eurovisa, koja se na programu navednog finskog javnog servisa emitovala tokom ranih 201o-ih. Trenutno YLE poziva gledaoce da učestvuju u glasanju za svoje omiljene pesme o kojima će se debatovati u obe epizode ovog specijalnog šoua.

Nemački emiter NDR ove godine neće imati debatne emisije o ovogodišnjim evrovizijskim pesmama, ali će zato imati dva specijalna programa koja će na dan finalne večeri 22. maja biti emitovana uoči i nakon velikog finala, a obe emisije će voditi Barbara Šeneberger.

Specijalni program uoči finala biće emitovan iz Hamburga u 20 časova i 15 minuta i imaće zadatak da gledaoce pripremi za veliko finale Evrosonga. Gosti u njoj će biti: četvrtoplasirani iz Lisabona 2018. Mihael Šulte, Sara Konor, Jan Dilej i Zoi Ves. Nakon završetka finalne večeri, 45 minuta iza ponoći, takođe iz Hamburga biće emitovan specijalan program ESC — Aftershow, u kom će se davati utisci sa ovogodišnje finalne večeri, a između ostalog, biće emitovan i intervju nemačkog evrovizijskog komentatora Pitera Urbana sa ovogodišnjim izaslanikom Jendrikom.

U isto vreme je i Jendrik na Instagramu objavio da je bio jedan od stotine odabranih za posebno formiran hor koji je učestvovao u izvođenju pratećih vokala za pesmu 10 years njegovog konkurenta Dadija Frejra.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jendrik Sigwart (@mynameis_jendrik)

🇵🇹 Šta Salvador Sobral misli o pesmi grupe „The Black Mamba“?

Evrovizijski pobednik iz 2017. godine Salvador Sobral bio je upitan u vezi ovogodišnje pesme Love is on my side grupe „The Black Mamba“ prilikom gostovanja u jednom tamošnjem radijskom programu. Izjavio je da je prijatelj sa članovima benda i da mu se pesma izuzetno dopada, ali da nije siguran hoće li oni proći u finale.

🇬🇷 Grci spremaju do sada neviđen nastup u istoriji Evrovizije

Holandski dnevni list De Telegraaf je došao u posed informacija o tome kako će izgledati nastup grčke predstavnice Stefanije. Izvor je naveo da će nastup biti do sada neviđen, ali da postoje rizici za eventualno izvođenje. Nastup bi mogao da sadrži elemente grčke mitologije poput Pegaza, koji je bio sastavni deo spota, ali još ništa nije potvrđeno. Trenutno grčka delegacija nastavlja sa sprovođenjem tehničkog ispitivanja mogućeg nastupa.