ESC Potpourri Stars — 2042021
ESC-potpourri

Montejn ne putuje u Roterdam. U konkurenciji će ostati sa rezervnim nastupom

Evrovizija se opasno bliži, pa su poslednje pripreme u punom jeku. Kako ove godine nema evrovizijskih koncerata, izvođači pokušavaju da svoje pesme promovišu na razne načine, a u tekstu koji sledi videćete i koji su to načini.

Takođe, u ovom potpuriju mesto je našla i jedna tužna vest iz Australije.

🇦🇺 Australijska delegacija ne dolazi u Roterdam

Prva delegacija koja je najavila da zbog izloženosti rizika aktuelnoj situaciji neće moći da doputuje u Roterdam na Pesmu Evrovizije je australijska. Ovog jutra je izostanak Australije sa scene Arene „Ahoy“ i zvanično potvrđen. Najpre je odluku o Montejninom odsustvu doneo javni emiter SBS, a potvrdila Referentna grupa EBU. To nimalo neće uticati na njeno učešće s numerom Technicolour zato što će tokom 1. polufinala 18. maja i eventualnog plasmana u finale 22. maja biti emitovan njen rezervni nastup snimljen u Sidneju.

Za sada se preostalih 38 delegacija nisu izjasnile po pitanju puta u Holandiju, ali, očekuju se u skorije vreme i njihovi stavovi u vezi s tim pitanjem. U svakom slučaju, predviđeno je da se preostale delegacije okupe po principu propisanom donešenoj scenarističkoj varijanti B.

🇵🇱 Kako Rafal zvuči uživo?

Poljski predstavnik Rafal je prethodnog vikenda prvi put od objave svoje evrovizijske pesme The ride imao prilike da je uživo izvede. Ovaj njegov nastup je upriličen tokom finalne večeri takmičenja The Voice Kids na kanalu TVP 2.

🇬🇷 Grkinja prvi put svoju pesmu uživo izvodi na Uskrs

I grčka predstavnica Stefanija očekuje svoje prvo uživo izvođenje numere Last dance. Ovaj Stefanijin nastup biće upriličen 2. maja na ERT1 u specijalnom uskršnjem šou-programu. Uz ovu informaciju iz Grčke nam stiže informacija o troškovima ovogodišnjeg učešća ove zemlje na Evroviziji. U pitanju je suma od 340.658 eura, a ta suma je bila ukupno dovoljna za poslednja dva nastupa ove zemlje na Evroviziji 2018. i 2019. Za ovoliko veliku sumu razlog su dodatni troškovi uzrokovani pandemijom, kao i snimanje rezervnog nastupa.

🇱🇻 🇧🇬 🇦🇿 🇲🇹 Poslušajte alternativne verzije navedenih pesama

Nekoliko ovogodišnjih evrovizijskih izvođača je odlučilo da svoju publiku iznenadi novim verzijama svojih evrovizijskih pesama. Akustične verzije svojih pesama The moon is rising i Growing up is getting old su objavile Samanta Tina i Viktorija, dok je Efendi objavila sporiju verziju pesme Mata Hari, a Destini simfonijsku verziju pesme Je me casse.

🇬🇧 Na kojoj sceni je Džejms Njuman snimio rezervni nastup?

Britanski predstavnik Džejms Njuman je svoj rezervni nastup snimio na istoj pozornici gde je sredinom marta bio sniman i šou Comic Relief. Sam izvođač je izjavio da je snimanje ovog nastupa doprinelo tome da se i potencijalni evrovizijski nastup unapredi.

🇮🇸 Dadi Frejr osvojio nagradu za najbolju pesmu godine

Islanđanin Dadi Frejr osvojio je nagradu za pesmu godine na dodeli Islandskih muzičkih nagrada. Naravno, nagrađena pesma  je Think about things, koja je prošle godine važila za velikog favorita za pobedu. Dadi je bio nominovan i za izvođača godine, ali je ova nagrada otišla u ruke Bubija Mortensa. Pored toga, u petak će izaći i igrica inspirisana Dadijevom evrovizijskom pričom u kojoj će biti mnogo Dadijeve muzike, a igrica je svojevrsan nastavak spota za pesmu Think about things i prednastavak spota za pesmu 10 years.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Daði Freyr (@dadimakesmusic)

3 komentara

Zabranjene su psovke, uvrede i provokacije!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Ne dopada mi se ni Poljska, ni Australija. Kao pobednika (ako se bude islo na kvalitet) pobedice Svajcarska, a ukoliko je do evroviziskog show cirkusa onda ce biti Litvanija. Eventualno komercijalni Kipar ako se otpeva uzivo kako treba.
  U finalu su: 1.Island 2.Bugarska 3.Latvia 4.Hrvatska 5.Finska 6.Izrel 7.Ausrija 8.Malta 9.Slovenija 10.Ukrajna 11.Svedska 12.Rusija 13.Kipar 14.Rumunija 15.Ceska 16.Grcka 17.Moldavija 18.Srbija 19.Svajcarska 20.Litvanija.
  Obzirom da Svajcarsku predstavlja Albanac, moze se ici na to da Albanija ni ne udje u finale zbog sigurnijih glasova Svajcarskoj koja realno i jedino ima novca da finansira sledeci izbor u opstoj ek.krizi.
  Kada je Izrel pobedio, a verovalo se u Kipar. Poeni su izmakli jer je Albanija usla u finale, a Kipar je predstavljala upravo Albanka.
  Zao mi je sto i za proslu godinu nece odabrati pobednika po bilo kom sistemu.

 • I Letonija ulazi u finale kao veliko iznenadjenje na kladionicama

 • Australija je sama izbacila sebe iz trke za finale, ali zato Poljska RAFALno ide u finale!